Guttegjeng på Harry Potter-fest: F.v.: Sebastian (8), Noah (8), Herman (8) og Eskil (8) på biblioteket i Søgne torsdag kveld. Alle fan av Harry Potter og Woltemor. (Foto: Roar Tolfsen)

Harry Potter-fest med smørterøl

  Nicolai Prebensen
  07. feb 2019
  21:04
Som de eneste biblioteker på Sørlandet inviterte Søgne- og Vennesla biblioteker til «Harry Potter Book Night» torsdag kveld. Som forfriskninger ble det servert smørterøl. En miks av «champagne» og marshmallows.

- Det er første gang vi gjør dette, men vi er ikke alene. En hel verden gjør det samme den 7. februar, og vi synes det var på tide at også vi «henger med», sier arrangementsansvarlig Mette Henriksen i Søgne kommune til N247.

På prosjektets offisielle hjemmeside står det at kvelden handler om å vise frem magien til forfatteren J.K.Rawlings fantastiske bøker til den neste generasjonen lesere, like mye som å feire bøkene med fans verden over.

Artikkelen fortsetter under annonsen.
Annonse

«For femte året på rad blir det arrangert hundrevis av slike kvelder i biblioteker, på skoler, i bokhandlere og i hjemmene til fansen», skriver prosjektledelsen.

- Hos oss har alle fått mulighet til å delta i quiz'er, de kan delta i transfigurasjon og dekorere en sokk til husnissen Noldus. Biblioteket er for anledningen dekorert med Harry Potter effekter og vi har en egen utstilling som er inspirert av bøkene, sier Heriksen videre.

Vel 60 «Harry Pottere» møtte frem til feiringen og det var adskillig flere enn arrangøren hadde forestilt seg.

- Over all forventning
- Vi hadde håpet på 20, så dette var jo over all forventning. I tillegg fikk vi jo besøk fra noen amerikanske Harry Potter eksperter, sa Mette Henriksen til N247s reporter.

Artikkelen fortsetter under bildet.
Joelle Moen og Rebekah Bucham i samtale med Mette Henriksen på biblioteket i Søgne torsdag kveld. (Foto: Roar Tolfsen).

Joelle Moen og Rebekah Buchanan har reist land og strand rundt i Norge og snakket om amerikansk litteratur, med ett litt spesielt øye til Harry Potter-bøkene.

- Vi har vært helt oppe i nord, og her nede i sør. En fantastisk reise, sa de to til N247 torsdag kveld.

Bestemor Beate Danevad smaker på smørterøl. - Det smakte godt, men er ikke som den ølen vi er vant med, sa hun. (Foto: Roar Tolfsen)

Sunniva (9) og Beate (9) sikret seg en god dose smørterøl under festen i biblioteket torsdag kveld. (Foto: Roar Tolfsen)
Annonse

Publiseringsløsning levert av UENO      Om personvern på www.n247.no