En menneskelig flette, en passende avslutning på en treningsøkt for barn og voksne. (Foto: Jon Aamodt)

- De har bare gjort det

  Jon Aamodt
  06. feb 2019
  23:40
- Dette er et skikkelig lavterskeltilbud, et utrolig bra initiativ som jeg ville se og som jeg vil ta med videre når vi skal diskutere barneidrett i nye Kristiansand, sa Kristiansands ordfører Harald Furre (H) etter at han onsdag ettermiddag besøkte gymsalen på Langenes skole.

- De har bare gjort det. Unger i første og andre klasse kan komme sammen til lek og moro etter et helt lokalt initiativ. Her er det ingen spesialisering, men aktivitet som alle kan være med på. Et stjerneeksempel på frivillighet, som de gladelig deler med andre, sier Terje Ø. Pettersen, Søgne-mannen som er blant toppkandidatene på Høyres liste til bystyrevalget senere i år. 

Artikkelen fortsetter under bildet.
Full innsats med aktiviteter alle kan være med på og mestrer. (Foto: Jon Aamodt). 

Startet for to år siden
Det er Anne Lise Lassen som sammen med Ann-Guri Nyfeldt Bø, Kristine Løite og Astrid Nesvold Holmen hver onsdag samler rundt 20 av de 30 aktuelle førsteklassingene på Langenes skole til lek og moro i gymsalen på skolen. 

- Det er to år siden vi startet opp tilbudet, sier Lassen som den gang selv hadde en førsteklassing og synes det var for tidlig for et barn i første klasse å spesialisere seg i en enkelt idrettsgren. 

Artikkelen fortsetter under annonsen.
Annonse

Med hjelp fra Søgne idrettslag organiserte hun ukentlig aktivitet for de minste og fikk treningstid i gymsalen på skolen. Tiltaket drives helt på frivillig basis og den eneste kostnaden er en obligatorisk hundrelapp for å være en del av det offisielle idrettslivet som gir tilgang til anlegg, og sørger for nødvendig forsikring for barna. 

Organisert, allsidig og moro
Barna som er i gymsalen onsdag ettermiddag ser ut til å stortrives. Leken er organisert og de kjenner signalene og følger dem. Her trener de balanse og gjennomfører ulike øvelser som de helt tydelig har vært med på før, og de har det kjempegøy. 

Lassen skulle gjerne se at samme tilbud kunne bli gitt til flere, både på Langenes skole og ved andre skoler i bygda. Utfordringen er i følge henne å finne dedikerte frivillige som tar et ansvar for organisering av treningen. 

Artikkelen fortsetter under bildet.
- Katt, sier en av de voksne, og straks skyter ungene rygg, som vi ser på bildet. (Foto: Jon Aamodt).

- Flere foreldre er villige til å stille som hjelpere, men mange kvier seg for den organisatoriske biten, skaffe tid i en hall, kontakt med kommune, idrettslag og så videre, sier hun. 

- Vil ta dette med videre
Lokalpolitikerne som besøkte Langenes denne onsdagen er synlig imponert over hva de frivillige på Langenes har fått tid. 

- Tiltaket er kjempeflott. Allsidigheten og det at det ikke er rettet mot en spesiell idrett er veldig bra. Senere får ungene anledning til å prøve seg både med fotball, håndball og andre idretter og kan bedre velge det som måtte passe for dem, sier Furre og gjentar at han vil ta erfaringen fra Langenes med seg videre. 

Lassen har også i år et barn i første klasse og har kastet seg ut i en ny runde frivillig arbeid.

- Vi prøver nå å organisere en ny gruppe slik at samme tilbud kan startes opp med nye førsteklassinger til høsten. Vi mener dette er et godt tilbud til barna og har et håp om å få til flere grupper, både her ved Langenes og ved de andre skolene i Søgne, avslutter hun sammen med de andre frivillige etter nok en økt med barneidrett og mange glade barn på Langenes skole. 
Sist oppdatert 06.02.2019 klokken 23:41 av Jon Aamodt

Ordfører Harald Furre (H) og listekandidat fra Søgne Terje Ø. Pettersen, følger ivrig med når barna får instruksjon om dagens øvelser. (Foto: Jon Aamodt)

En superentusiastisk Anne Lise Lassen, forteller ordfører Harald Furre om tilbudet som gis på Langenes skole. (Foto: Jon Aamodt)
Annonse

Publiseringsløsning levert av UENO      Om personvern på www.n247.no