Samuel Balsnes (13) til høyre, under forestillingen «Alene Sammen» som hadde premiere på mandag. Til høyre Charlotte Abrahamsen Natvig (17), nest lengst til venstre Christianne Vadseth (17). (Foto: Privat)

Teatertalentet Samuel (13) fra Søgne

  Nikoline Vadseth
  06. feb 2019
  11:49
Teatertalentet Samuel Balsnes (13) fra Langenes er aktuell i Kristiansand Kulturskoles musikaloppsetning «Alene Sammen» denne uken. I tillegg har han nylig hanket inn hovedrollen i Kildens DUS-satsing.

- Teater er gøy, sier Samuel som går i 8. klasse på Tinntjønn skole. Musikalen «Alene Sammen», som hadde premiere mandag, handler om hvordan det er å være ung i dag. Musikalen er basert på intervjuer gjort med sørlandsungdommer i alderen 13-18 år. 

Også Charlotte Abrahamsen Natvig (17) og Christianne Vadseth (17) fra Søgne er med på denne oppsetningen. Skuespillerne er invitert aktivt inn i produksjonen, og har fått komme med innspill og endringer til manuset, som er nyskrevet av Even Standal Vesterhus, og som har fått en 13-årsgrense.

Artikkelen fortsetter under annonsen.
Annonse

Hovedrollen
Samuel har holdt på med skuespill siden var liten og har fulgt i søsknene Simon (20) og Hannas (18) fotspor på vei mot teaterscenen. I tillegg til å være med i musikalensemblet på Kristiansand Kulturskole Knuden, er Samuel med i Kildens satsing for ungdom. Når UngdomsKilden tar del i DUS-festivalen i slutten av mars, er det Samuel som har fått hovedrollen.

DUS, som står for Den Unge Scene, er et prosjekt der unge skuespillere blir utviklet og utfordret sammen med andre skuespillere på samme alder. Han tror det blir utfordrende og gøy å ha hovedrollen, og han tror det vil hjelpe han til å bli en bedre skuespiller.

- Vi som er fra Kilden, får ikke lov til å bruke deres rekvisitter, men må lage alt selv. sier Balsnes.

DUS er en festival som holdes over hele Norge, og på Sørlandet fremføres alle stykkene i løpet av en helg.
 
Flere oppsettinger
Ungdommen fra Søgne har alltid holdt på med teater og har vært med på flere oppsetninger på Kilden. Han hadde en solorolle i Kildens oppsetning Sound of Music, og var også med i forestillingen «Gutta i Juletrehuset» som gikk julen 2018.

-Jeg føler jeg kan utvide komfortsonen min, jeg kan eksperimentere med følelser og meg selv og bli kjent med nye folk, avslutter det unge skuespillertalentet.

Denne artikkelen er skrevet av skoleelev Nikoline Vadseth som har arbeidsuke hos N247. Artikkelen er redigert.
Sist oppdatert 06.02.2019 klokken 13:56 av Jon Aamodt

Billedtekst: Samuel Balsnes (13) har hatt flere soloroller i store oppsetninger allerede. I mars har han hovedrollen i Kildens DUS-oppsetning. (Foto: Nikoline Vadseth)
Annonse

Publiseringsløsning levert av UENO      Om personvern på www.n247.no