Maxiene til 1. Søgne Sjøspeidergruppe ble landsatt og nærmest satt inn i verkstedet på det nye praktanlegget speiderne har på Vaglen. (Foto: Nicolai Prebensen)

- Prinsippet er at speiderne skal gjøre alt selv

  Nicolai Prebensen
  05. feb 2019
  20:58
1. Søgne Sjøspeidergruppe tar ikke «fri» selv om det er null grader, snø på bakken og surt i lufta. Aktivitetene går for fullt og det siste prosjektet så langt i år er et mulig bytte av to motorer i de to Maxi seilbåtene gruppa eier.

- Det er på høy tid. De to Volvo Pentaene er 40 år gamle, og når båtene skal på langtur i sommer er det trygt å ha nytt maskineri ombord, sier leder Steinar Monsen til N247 tirsdag kveld.

Artikkelen fortsetter under annonsen.
Annonse

Vinterkonservering
Forholdsvis sent samme kveld var tre ungdommer, leder Torkel (18), hjelpemann Daniel (13) og speider Torbjørn (14) i full gang med vinterkonservering av de to velbrukte Volvoene.

- Det er litt kaldt på fingrene, men det må til, sier de tre mens frostveska suges inn i kjølsystemet.

De har hørt noe om nye motorer, men vet i grunnen lite om den prosessen.

- Vår jobb
- Vi har bare hørt at noe kanskje skjer onsdag, og videre at det er speiderne selv som i tilfelle skal gjøre jobben med å bytte motorer. Det er slik det er i speideren. Uansett bytte eller ikke skal motorene stelles med, og derfor vinterkonserverer vi de gamle motorene i kveld, sier de.

Artikkelen fortsetter under bildet.
Torkel Hamre, Torbjørn Tobiassen og Daniel Tønnessen hadde jobben med å vinterkonservere de 40 år gamle Volvoene tirsdag kveld. (Foto: Nicolai Prebensen).

- Blir det bytte selger vi kanskje en av de gamle motorene. Det kan være greit å beholde en motor som speiderne kan skru på. Når eventuelle nye maskiner skal byttes er det også en jobb speiderne skal gjøre. Vi ledere skal kun «inspisere» jobben. Speiderne skal gjøre alt selv, det er læring, og et prinsipp vi har i speideren, avslutter Monsen.

Frostveske må til når båtene heises på land og ikke skal brukes på en stund, sier speiderne som tirsdag hadde fått jobben med å vinterkonservere de to 40 år gamle Volvo Pentaene i seilbåtene som stort sett brukes hele året. (Foto: Nicolai Prebensen)
Annonse

Publiseringsløsning levert av UENO      Om personvern på www.n247.no