Dette blir det syvende året Søgne FK turneringen: F.v.: Frode Grodås (NFF), Trond Alfredsen, Gunnar Engebu, Elin B. Engebu, Nina B. Alfredsen og Håkon Andersen (Bama). (Foto: Privat)

Søgne FK fikk fornyet tillit av Norges Fotballforbund

  Nicolai Prebensen
  04. feb 2019
  16:25
I 2018 ble Søgne FK plukket ut til å være ambassadørklubb for NFF og Bamas satsing for å bedre folkehelsen. Gjennom konseptet Eat Move Sleep har de spredt kunnskap og inspirasjon både i og utenfor klubben til glede for små og store. På Ullevål stadion fikk de i helgen overrakt beviset på at de skal være ambassadører også i 2019.

Skryt fra Fotballforbundet 
- Søgne FK er en motivert og engasjert klubb som er opptatt av sunne verdier. Vi er imponert over innsatsen de gjorde for å formidle Eat Move Sleep-budskapet til spillere, foreldre og nærmiljø i 2018, sier Frode Grodås i NFF.

Artikkelen fortsetter under annonsen.
Annonse

Eat Move Sleep for alle
 I følge helsemyndighetene beveger vi oss generelt sett ikke nok, vi spiser for lite frukt og grønt, fisk og grove kornprodukter, mens vi fortsatt får i oss for mye sukker, salt og mettet fett. I tillegg sover ungdom mye mindre enn anbefalt, samtidig som en av fire voksne sliter med søvnproblemer.

- Gjennom Eat Move Sleep er det mye lettere å huske at man bør ta bevisste valg i hverdagen. Det hjelper oss til å ha det bedre – ikke bare på idrettsbanen, men også på alle andre arenaer som skole, jobb og fritid der man er avhengig av overskudd, konsentrasjon og godt humør, sier Håkon Andersen i BAMA.

Artikkelen fortsetter under bildet.
Alltid mye idrettsglede når det arrangeres fotballfest for flere tusen unge med foresatte og trenere på Søgne stadion. Bildet er fra et tidligere arrangement. (Foto: Nicolai Prebensen).

Fortsatt mye å jobbe med
- Det forplikter så være en Ambassadørklubb. I 2018 gjorde vi mange positive endringer, og det er moro at klubbens medlemmer støtter opp om de gode verdiene i Eat Move Sleep. Derfor skal vi fortsett med å motivere alle til å gå og sykle til og fra 
trening og kamper så langt det lar seg gjøre, vi skal sørge for at det stadig blir flere sunne alternativer i kiosken, og vi skal arbeide videre med å få unge til å praktisere «Ingen likes etter leggetid» for bedre søvn. 

- I tillegg skal vi som ambassadørklubb arrangere en egen Eat Move Sleep Cup, der både spillere og tilskuere vil lære mer om hvor viktig det er å ha et sunt og godt kosthold, og få nok fysisk aktivitet og søvn, avslutter Gunnar Engebu (bildet) i Søgne FK.

Pressemelding fra Søgne Fotballklubb.

Bildet er fra Eat Move Sleep-cup 2017. (Foto: Nicolai Prebensen, arkiv)
Annonse

Publiseringsløsning levert av UENO      Om personvern på www.n247.no