Kjøkkensjef Trude Lohne kutter opp og deler ut av den store marsipankaka ved nyåpningen av Maries kafé mandag. (Foto: Jon Aamodt)

- Ville bort fra institusjonspreget

  Jon Aamodt
  04. feb 2019
  13:10
Etter 19 år var det på tide med en aldri så liten fornying av Maries kafé og etter å ha vært stengt tre dager sist uke åpnet kafeen igjen dørene for gjester mandag. 

- Det siste som skjedde før vi åpnet var at ansatte helt frivillig og på eget initiativ, malte noen vegger her søndag for at alt skulle være klart til i dag, sier Trude Lohne, kjøkkensjef for Søgne kommunes felleskjøkken og dermed og leder for Maries Kafé. 

Artikkelen fortsetter under annonsen.
Annonse

- Det var på tide med en oppgradering her nå. Maries kafé er åpen for alle i bygda og vi benyttet anledningen til å kvitte oss med litt av det institusjonspreget vi har hatt. Vi ønsker å fremstå som en koselig kafé og kanskje tiltrekke oss endra flere gjester fra almenheten, fortsetter Lohne før hun legger til at hun setter utrolig pris på den innsatsen som er lagt ned av de ansatte ved oppgraderingen. 

Får skryt fra stamgjestene
- Vi så det med en gang vi kom inn. Det er helt fantastisk, helt topp, sier Sylvi Salvesen, en av de faste i strikkekafeen som møtes her hver mandag. 

Artikkelen fortsetter under bildet.
Mandag vanket det både diverse smaksprøver og marsipankake på kafeens gjester, og det la i hvert fall ingen demper på de glade gjestene. Sylvi Salvesen har nettopp handlet godsaker hos Alice Ingebrethsen. (Foto: Jon Aamodt). 

- Planleggingen av arbeidet startet litt før jul. Onsdag kom et innleid firma og gjorde unna grovarbeidet mens vi hadde stengt tre dager. I tillegg har det vært stor innsats fra de ansatte her og det setter vi utrolig stor pris på, sier en strålende fornøyd Lohne mens hun i rekordfart deler opp den store marsipankaka og deler ut til kafégjestene mandag formiddag.  

Nyoppusset og med et koselig inntrykk åpnet Maries kafé igjen mandag etter noen dagers stenging. (Foto: Jon Aamodt)
Annonse

Publiseringsløsning levert av UENO      Om personvern på www.n247.no