Rutebussen skled ned i motgående kjørefelt da den stoppet for den fastsittende bussen på Birkenesveien. Personbilen midt i bildet valgte snøfonna i stedet for å kjøre inn i bussen. (Foto: Nicolai Prebensen)

- Valgte å kjøre i fonna for ikke å treffe bussen

  Nicolai Prebensen
  04. feb 2019
  11:52
Rundt klokken 11.00 mandag formiddag var det bom stopp på FV 112 ved broa over Søgne og Songdalselva på fylkesveien mot Birkenesveien i Songdalen.

- En rutebuss klarte ikke å kommer over broa vestfra mot Songdalsveien og ble stående på det speilglatte føret. En vestgående rutebuss oppdaget problemet, stanset og skled ned i motgående kjørefelt. Bak kom en personbil som skjønte at han ikke kunne unngå å kjøre inn bak i bussen og valgte å styre bilen i snøfonna langs veien.

- Ingen annen mulighet
- Jeg hadde ingen annen mulighet enn å velge fonna. Alternativet hadde vært å treffe bussen, sa sjåføren til N247.

Da N247s reporter var på stedet var de et fem centimeters tykkt islag på fylkesveien som ikke var strødd, og det var tilnærmet umulig å holde seg på beina på den islagte veien med vann på toppen.

Bussene fikk etterhvert lagt på kjetting, og personbilen ble trukket ut fra snøfonna med hjelp av en annen personbil med firehjulstrekk.

Ingen personer kom til skade i uhellet og det er kun snakk om minimale materielle skader, om noen.

Mannskap fra Songdalen kommunes ingeniørvesen var på plass og fikk strødd rundt bussene som stod fast på glatta. (Foto: Nicolai Prebensen)

Speilglatt på FV 112 mandag formiddag. (Foto: Nicolai Prebensen)
Annonse

Publiseringsløsning levert av UENO      Om personvern på www.n247.no