Ti etasjer som på skissene ble for mye for flertallet i Søgne kommunestyre som landet på innstillingen fra plan- og miljøutvalget som tillater inntil åtte etasjer i detaljreguleringsplanen for Rådhusveien 36-38. (Foto: Prosjektgruppen/Strek Arkitekter AS)

Godkjente åtte etasjer i Rådhusveien

  Jon Aamodt
  31. jan 2019
  19:34
Kommunestyret vedtok torsdag kveld med 14 mot 13 stemmer innstillingen fra plan- og miljøutvalget som tillater bygg på inntil åtte etasjer i detaljreguleringsplanen for Rådhusveien 36-38. 

Representanter for KrF og Arbeiderpartiet gjorde det tidlig klar at de ville stemme for administrasjonens opprinnelige forslag med seks etasjer som høyeste tillatte i planen. 

Artikkelen fortsetter under annonsen.
Annonse

- Vi i KrF har hatt noen runder og stemte for seks etasjer tidligere. Vi vil fremme rådmannens forslag igjen og går for seks etasjer, sa Allan Elle (KrF).

Bernt Daland (FrP), ville primært ha fremmet utbyggers forslag og tror det egentlig er flertall for dette i salen, men skjønner at noen partier har vedtak som ikke kan støtte dette og signaliserte derfor at partiet støtter innstillingen fra utvalget. 

- Kunne vært høyere
- Vi støtter planutvalgets forslag om åtte etasjer, selv om jeg gjerne kunne hatt både 10 og 12 etasjer på Tangvall, sa gruppeleder Tom Løchen (H)(bildet til venstre). 

Hans tidligere partikollega, nå uavhengig representant Karl W. Strandvik ønsket flere kontorarbeidsplasser i sentrum og ville støtte det forslaget som lå nærmest opp til utbyggers ønske om 10 etasjer. 

- Flere arbeidsplasser er positivt og skaper liv i et ellers dødt sentrum, sa Strandvik med referanse til kontorarbeidsplasser som er planlagt i de nye bygningen. 

Også Senterpartiets Bjarne Lieng gav uttrykk for at det må bygges i høyden på Tangvall og ved avstemningen var det stemmene fra Sp, H, FrP. V og Uavh. (Strandberg) som utgjorde det knappe flertallet som med 14 mot 13 stemmer vedtok innstillingen fra plan- og miljøutvalget. 


Bernt L. Daland talte varmt for innstillingen fra plan- og miljøutvalget som til slutt ble vedtatt med knappest mulig flertall i kommunestyret torsdag kveld. (Foto: Nicolai Prebensen, arkiv)
Annonse

Publiseringsløsning levert av UENO      Om personvern på www.n247.no