Jostein Andreassen fyller 70 år torsdag 24. januar. (Foto: Nicolai Prebensen, arkiv)

Jostein Andreassen fyller 70 år torsdag

  Nicolai Prebensen
  23. jan 2019
  15:31
Jostein Andreassen trenger ingen nærmere presentasjon, i alle fall ikke i Søgne. Torsdag fyller han 70 år og vi i N247, som så mange ganger har øst av hans kunnskap, ønsker Jostein lykke til med dagen.

Forfatteren, læreren, lokalhistorikeren, reiselederen, entusiasten og foredragsholderen besitter en uhorvelig mengde historiske fakta om bygda og har skrevet mange bøker. 

Jostein ble hedret med æresmedlemskap i Søgne Historielag den 15. februar 2017, et medlemskap som er eksklusivt med kun to andre medlemmer, Sturla Ertzeid og Laurits Repstad. Lederen i laget, Tørlin Andreassen, sa i sin tale til Jostein at du kan ringe han og høre om hvor høyt vannet stod i Høllen da det gikk over brygga i 1987. Svaret kommer umiddelbart, og er helt riktig, sa han.

Skribent
Videre berømmet Tørlin Andreassen det nybakte æresmedlemmet for sitt mangeårige virke som lokalhistoriker og skribent. 

Artikkelen fortsetter under bildet.
Det var en stor dag for lokalhistorikeren Jostein Andreassen da Sol i rundkjøringen på E39 ble avduket. - Jeg kommer til å fryde meg over denne figuren resten av livet, sa han til N247. (Foto: Nicolai Prebensen, arkiv)

- Han har utgitt så mye at jeg ikke rakk gjennom lista. Jeg tror tallet er 72 bokutgivelser. I tillegg har han jobbet som guide i Søgne gamle kirke, har hatt et uendelig antall verv, han har sittet i menighetsrådet, har fått kulturprisen, jobbet som journalist og vet alt om hva som skjer og har skjedd i Søgne. Det er bare å ringe Jostein så får du svar, sa Andreassen.

- Jostein er en entusiast og en av de mest lidenskapelige menn jeg kjenner, sier Ingrid Juell Moe til N247.

Juell Moe forteller videre at han øser av sin kunnskap og har en unik kjærlighet til kunnskap og til hjembygda.

- I orden å være uenig med
- Han deler og deler sin kunnskap med alle som vil høre. Han er en mann med sine meninger og selv om vi ikke alltid er helt enig i Josteins meninger, er dette en mann det er helt i orden å være uenig med, sier hun.

Artikkelen fortsetter under annonsen.
Annonse

Hun forteller videre at han også har en side som kanskje ikke alle kjenner like godt.

- Jostein har botanisert hele Søgne, en jobb som har vært stor og til glede for oss alle, avslutter hun.

Tørling Andreassen og Jostein Andreassen 15. februar 2017 æresmedlemskapet i Søgne Historielag var et faktum. (Foto: Nicolai Prebensen, arkiv)




Annonse

Publiseringsløsning levert av UENO      Om personvern på www.n247.no