Nodeland lørdag kveld.

Herman (6) samlet inn 9.951 kroner til albinobarn i Tanzania

  Nicolai Prebensen
  12. jan 2019
  20:21
Sist sommer, da han var fem år gammel, begynte Herman å samle inn penger til fattige barn i verden. Målet for innsamlingen ble raskt albinobarn i Tanzania.

- Det hele startet med at alle pengene fra tannfeen havnet i egen boks til dette formålet. Han og hans søsken perlet «nabbiperler» og solgte produktet til tanter og onkler for å samle inn flere penger, forteller mamma Elsa Mart Knutsen til N247.

Hun forteller videre at engasjementet bare økte utover høsten 2018.

Artikkelen fortsetter under annonsen.
Annonse

Pantepenger
- Han begynte å samle flasker for panting, og fant ut at pengene skulle gå til et prosjekt for å beskytte barn med albinisme i Tanzania. Onkelen er med i dette prosjektet, og Herman fortsatte med ny iver sin innsamlingsaksjon. Utpå høsten hadde 6-åringen over 1500 kroner i «kassa» og fortalte vår kjøpmann på Kiwi Brennåsen om prosjektet sitt. Han sa til Herman at dersom han klarte å samle inn 2.000 kroner før julaften skal du få 2.000 kroner av meg.

- Dette skapte igjen nytt engasjement hos 6-åringen og før julaften hadde han pantet for langt over 2.000 kroner og kunne stolt innkassere gaven på 2.000 fra Sven Arild på Kiwi. Plutselig var beløpet betydelig økt. Deretter har Herman fortsatt innsamlingen og endte altså opp med nesten 10.000 kroner med litt hjelp fra tanter og onkler og andre kjente. Han har lest om albinobarn på nettet og er vel informert om de trusler de står overfor, forteller moren.

Overrakte hele beløpet
Lørdag kveld overrakte Herman sine innsamlede midler til gjengen som i februar skal ned til Tanzania for å bygge et trygt hjem for albinobarna i nærheten av Haydom. Overrekkelsen foregikk under en innsamlingskveld på menighetshuset på Nodeland hvor hver gjest fikk servert middag og hadde betalt en kuvertpris som gikk til prosjektet. I tillegg var det underholdning og loddsalg, og la det være sagt, menighetshuset var fylt til randen.

Artikkelen fortsetter under bildet.
Konferansier Knut Joar Knutsen og Herman under innsamlingskvelden på menighetshuset på Nodeland lørdag kveld. (Foto: Nicolai Prebensen).

- Vi bygger et trygt senter for albinobarn like ved Haydom. Et inngjerdet område på tre mål hvor disse barna kan føle seg trygge. Det heter seg nemlig der nede at en kroppsdel fra et albinobarn bringer lykke, og er et populært salgsobjekt. Tro det eller ei, sa Knut Asbjørn Koland til N247 før Herman forærte menigheten alle sine innsamlede midler.

Herman (6) under panteaksjonen som har vart siden sist sommer. (Foto: Mor Elsa Marit Knutsen)
Annonse

Publiseringsløsning levert av UENO      Om personvern på www.n247.no