Tidligere ordfører i Søgne kommune Solveig Kjelland Larsen ble gravlagt fra Søgne hovedkirke fredag 11. januar 2019. (Foto: Jon Aamodt)

Tidligere ordfører Solveig Kjelland Larsen gravlagt

  Jon Aamodt
  11. jan 2019
  14:54
Det var en fullsatt Søgne hovedkirke som fredag tok et siste farvel med tidligere ordfører i Søgne Solveig Kjelland Larsen som gikk bort 2. januar 2019 etter en lang sykdomsperiode. 

Som venn og på vegne av avdødes mange venner gjennom over 50 år takket Ole Hortemo for et langt vennskap og trakk blant annet frem hennes smil, humør og smittende latter, og ikke minst oppriktige interesse for andres liv. Refleksjon, rettferdighet og kvinnekamp og en person med liten selvhøytidelighet ble av Hortemo nevnt som kjennetegn på Solveig Kjelland Larsen. 

Søgne-patriot
- I dag er det dagen for å ta avskjed, sa politikerkollega Arild Berge om avdøde som kom inn i politikken gjennom Bygdelista i 1995. 

Berge husket Solveig Kjelland Larsen som en stolt og ydmyk ordfører etter at hun i 1999 fortsatte i kommunestyret som representant for Arbeiderpartiet og fikk sin storhetstid som ordfører i perioden 2007-2011. Berge var imponert over hvordan hun som ordfører fikk sine koalisjonspartnere med seg.

- Også var du jo Søgne-patriot på din hals, minnet Berge. 

Opptatt av vei
- Drømmen din var å få en vei hvor man kunne kjøre til Stavanger på to timer. Jeg husker hvordan du gikk ikke med full tyngde og ikke var redd for å skille deg ut. Du kjente alle og slo av en prat med alle. Som ordfører var du alles ordfører og hadde stor respekt for rollen. Din dør var alltid åpen, sa rådmann Kim Høyer Holum og minnet om at Solveig Kjelland Larsen fikk igangsatt bygging av nytt rådhus med bibliotek og ikke minst nye firefeltsvei til Tangvall.

- Jeg husker deg som en god venn med glim i øyet, tilføyde rådmannen.

- Du var en viktig stemme for Søgne, sa Trond Blattmann som på vegne av Arbeiderpartiet takket Solveig Kjelland Larsen for hennes innsats og minnet om at hun var partiets aller første ordfører i Søgne kommune. 

Minneord
- Så uendelig trist at Solveig fikk det så vanskelig de siste årene og døde så alt for tidlig. Jeg møtte henne første gang på 70-tallet som elev på tannlegeassistentlinja på Kvadraturen videregående skole. Tannlegeassistent-tilbudet var helt nytt, så Solveig og hennes medelever var de første som gjennomførte denne utdanningen på Sørlandet. Og vi så alle at Solveig ledet an og var kjempedyktig. Hun kunne faget sitt og praktiserte som tannlegeassistent i mange år. Helt til politikken «tok» henne. Hun hadde engasjementet, interessen, kunnskapen og ikke minst humøret. Alt dette var med å gjøre henne til en interessant og dyktig politiker. Hun satte seg godt inn i sakene og stod på for å finne de beste løsningene. Jeg husker ikke minst hvordan hun arbeidet med å utbedre E39 gjennom Søgne. Og hun visste at det var nyttig å kontakte Kjell Opseth! Heldigvis fikk Søgne oppleve Solveig som ordfører. Det tror jeg var viktig både for Solveig, Arbeiderpartiet og Søgne.

- Jeg var heldig som fikk være venn og politisk kollega med Solveig! Jeg er takknemlig for alle treffene vi fikk og alle de gode samtalene. Jeg kondolerer familien og de etterlatte, har Arbeiderpartiets Randi Øverland skrevet på Kjelland Larsens minnesider.
Sist oppdatert 11.01.2019 klokken 15:09 av Nicolai Prebensen

Det var mange som ønsket å ta et siste farvel og følge Solveig Kjelland Larsen på sin siste reise fredag. (Foto: Nicolai Prebensen)
Annonse

Publiseringsløsning levert av UENO      Om personvern på www.n247.no