En gang eller to i løpet av året arrangere Røde Kors besøkstjeneste-fest og beboerne i institusjoner får anledning til en hyggelig kveld i fellesskap med andre. (Foto: Nicolai Prebensen)

Frir til næringslivet, dropper basar

  Jon Aamodt
  11. jan 2019
  18:46
De aktive medlemmene i Søgne Røde Kors Besøkstjeneste frir nå til lokalt næringsliv for å få hjelp til det frivillige arbeidet de legger ned. 

- Vi besøker de som ønsker det i sine hjem og vi har grupper som lager hyggelige timer på Lunde Bo- og aktivitetssenter, Søgne omsorgsenter og Langenes Bo- og aktivitetssenter samt bokollektiv. Det arrangeres bingokvelder, sang og hyggekvelder og kaffeprat, gjerne med vafler eller annet godt til. Vårt motto er «å være et smil i hverdagen» for de vi besøker, sier Inger Langlo til N247.


Hun legger til at alt arbeide er på frivillig basis og sier videre medlemmene i snitt bruker to til tre timer i uken på arbeidet. Det er ikke en kostbar tjeneste som drives, men det skal kjøpes inn kaffe, mat og noen ganger underholdning til arrangementene. 

- Vi har noen inntekter fra lotteri, Røde Kors sentralt og fra lokale bedrifter, tilføyer Langlo. 

Har allerede fått positive svar
Nå har medlemmene i besøkstjenesten tatt initiativ til en mer organisert kontakt med lokalt næringsliv i håp om at noen ser verdien i det arbeidet som legges ned og ønsker å bidra med midler til finansieringen av tjenesten. 

- Det vil være «et klapp på skulderen» og gi ytterligere motivasjon til å fortsette dagens aktivitet og videreutvikle tilbudene. Alle midler vi mottar vil bli brukt uavkortet til aktivitet for de vi besøker her i Søgne. Vi hadde håpet at vi fikk inn rundt 30- 40.000 kroner gjennom dette tiltaket, sier hun.

Framstøtet mot lokale bedrifter har vært planlagt en stund, og nå i januar er medlemmene i gang med å ta kontakt. 

- Flere bedrifter er allerede kontaktet og de første positive svarene har begynt å komme tilbake, sier Anette Hoem, en av flere som står bak fremstøtet mot bygdas næringsliv. 

Inger Langlo i Søgne Røde Kors besøkstjeneste. (Foto: Nicolai Prebensen, arkiv)
Annonse

Publiseringsløsning levert av UENO      Om personvern på www.n247.no