Yrende liv en sommerdag i Ny-Hellesund. Hanne Bentsen ønsker mer liv i sundet også i vintermånedene. (Foto: Arkiv, Nicolai Prebensen)

Ny-Hellesund: Gjestgiveriet engasjert i nytt samarbeid med Verftet

  Jon Aamodt
  10. jan 2019
  13:03
Daglig leder av utleievirksomheten ved Verftet i Ny-Hellesund ønsker mer i liv i sundet også i vinterhalvåret og har innledet samarbeid med eierne av gjestgiveriet med tanke på felles arrangementer. 

- Det er så mange historier å formidle fra Ny-Hellesund, sier Hanne Bentsen til fvn.no som først omtalte saken. 

Tidligere år har Bentsen samarbeidet med driverne av restaurantdelen ved Verftet, men etter at Bølgen & Moi avviklet driften i Søgne-skjærgården har det kun vært virksomhet i restauranten i sommermånedene 2018. 

Bentsen sier til avisen at hun har forståelse for at det er for dyrt for restauranten å holde åpent gjennom vinteren, men ønsker likevel liv også i denne årstiden. Eierne av gjestgiveriet sier de ønsker å støtte opp om Bentsens arbeid med å skape mer liv i sundet.

Artikkelen fortsetter under annonsen.
Annonse

Fiskesuppe og historiefortelling
«Noen hundre meter nede i sundet fra Verftet ligger det gamle gjestgiveriet fra 1700-tallet. Her ble det drevet gjestgiveri av søstrene Falk frem til Vilhelm Krag kjøpte huset. Nå åpner eierne av den hvite delen igjen for besøk i samarbeid med oss på Verftet», skriver Bentsen på Verftets Facebookside hvor hun markedsfører tur med overnatting på Verftet og besøk til det tidligere gjestgiveriet hvor det skal serveres fiskesuppe. Som historieforteller  er det ikke uventet Jostein Andreassen som skal berette fra sine mangfoldige kilder.

- Flere turer
Bentsen sier hun allerede har fått bestillinger til den første turen og planlegger flere arrangementer i tiden som kommer. 

– Det er så mye historie å ta av i Ny-Hellesund, og vår erfaring fra andre arrangement, er at det er stor interesse for den, sier Bentsen til avisen. 

Noen hundre meter nede i sundet fra Verftet ligger det gamle gjestgiveriet fra 1700-tallet. Her ble det drevet gjestgiveri av søstrene Falk frem til Vilhelm Krag kjøpte huset. Nå åpner eierne av den hvite delen igjen for besøk i samarbeid med oss på Verftet, skriver Bentsen. (Foto: Arkiv: Nicolai Prebensen)
Annonse

Publiseringsløsning levert av UENO      Om personvern på www.n247.no