Noen gravsteiner har falt ned i Føssa etter jordraset. - Dette blir det snart ryddet opp i, sier fagleder Steinar Sunde i Søgne kommune. (Foto: Nicolai Prebensen)

- Det er noe uverdig over dette

  Nicolai Prebensen
  08. jan 2019
  18:18
- Vi er på saken og det blir ryddet opp i, sier fagleder landbruk, miljø og natur, Steinar Sunde i Søgne kommune tirsdag ettermiddag.

Det var sent mandag kveld at en turgåer oppdaget mange gravsteiner like ved og i Føssa, bekken/elva som renner ved Søgne hovedkirke og ned i Lundeelva.

Varslet
- Vi ble varslet av elveeierlaget for en stund siden og kontaktet menigheten i bygda. De forteller at dette er gamle steiner som for over 20 år siden ble dumpet på stedet. Steinene ble dekket til med jord, men har blitt synlige igjen etter at det gikk et mindre jordras på stedet, sier Sunde videre.

Artikkelen fortsetter under bildet.
Jordraset har gått like nedenfor bårehuset til venstre på bildet. (Foto: Nicolai Prebensen).

Hvem som har det opprinnelige ansvaret for oppryddingen er noe usikkert, men Søgne kommune skal bidra til å få jobben gjort.

- Dette er et vanskelig tilgjengelig sted, men det er noe uverdig over dette og blir ryddet opp i så snart som mulig. Bygget som står der er også noe utsatt etter jordraset, og den problemstillingen må vi også få løst, avslutter faglederen.
Sist oppdatert 08.01.2019 klokken 20:50 av Nicolai Prebensen

Jordraset har avdekket flere dumpede gravsteiner like ved kirkegården til Søgne hovedkirke. (Foto: Nicolai Prebensen, arkiv)
Annonse

Publiseringsløsning levert av UENO      Om personvern på www.n247.no