Løbefjeset Bernt Dag Ravnevand fortsetter å løpe, men nå forteller han ikke om det, i alle fall ikke hver dag. (Foto: Selfie)

«Løbefjeset» fortsetter løpingen, uten «løbefjes»

  Nicolai Prebensen
  07. jan 2019
  12:54
Nyttårsaften skrev vi om Søgne-mannen Bernt Dag Ravnevand som hver eneste dag i 2018 hadde løpt og lagt ut et nytt bilde av seg selv som han kalte «Løbefjes#».

Nyttårsaaften var prosjektet med 365 løpeturer gjennom året over, men så var det ikke helt slutt likevel.

Mandag skriver han selv i Lokalsporten på fvn.no at han har fortsatt å løpe etter nyttår. I leserinnlegget kommer han også med tips til andre som kunne tenke seg et litt sprekere liv.

Ravnevand skriver: 
«Hver eneste dag i 2018 har mine Facebook-venner vært plaget med Løbefjeset mitt. 

Når jeg nå klarte det er det jo enkelt å komme med noen tips til hvordan andre også kan få det til, og det er jo dessverre ikke så veldig geniale tips. Du har nok hørt noe liknende før, men min måte å gjøre det på var altså å sette meg et konkret mål, der målet var å løpe HVER dag.

Du trenger naturligvis ikke å løpe eller trene HVER dag, men jeg er veldig sikker på at grunnen til at jeg klarte det var at jeg faktisk måtte løpe HVER dag. Jeg kunne ikke hoppe over en dag med dårlige unnskyldninger for meg selv. De dagene jeg slet med tiden og motivasjonen, så var det heller ok å korte ned litt på økta.

Fortell om det
Det andre konkrete tipset er å fortelle om det til noen. Du trenger ikke gjøre som meg å legge ut fjeset ditt på Facebook HVER dag, men sørg for at noen vet om målet ditt og at de «passer litt på deg». Du blir fort godt vant til skryt fra venner og bekjente, og det løfter deg frem. Facebook fungerer veldig bra til det. Oppbacking fra den eller de du bor sammen med, foreldre, venner, kollegaer og andre gir deg god støtte og det hjelper!

31. desember la jeg ut mitt siste Løbefjes for 2018. Litt stolt. Jeg måtte innrømme det. Da jeg kom hjem fra den siste turen hadde kone og barn stelt i stand kakefest med familie og venner. Da var jeg enda stoltere og skjønte at jeg hadde gjennomført nyttårsforsettet mitt på en måte som ble lagt litt merke til.

Nå en uke etter er fasiten at jeg har løpt hver dag i 2019 også. Men jeg har ikke lagt det ut på Facebook.»

Det ble gjort stas på Bernt Dag Ravnevand da han hadde gjennomført løpetur nummer 365 i 2018. Familie og venner tok i mot ham da han kom i mål. Kakefest ble det også. (Foto: Øystein Ravnevand)
Annonse

Publiseringsløsning levert av UENO      Om personvern på www.n247.no