- Her er resultatet. 1.216 bøker ble brukt til å lage bibliotekets bokjuletre, sier Ane Hübert til N247. (Foto: Jon Aamodt)

Se resultatet av bibliotekets boktrekonkurranse

  Jon Aamodt
  07. jan 2019
  12:00
Mer enn 200 personer hadde tippet hvor mange bøker som var stablet opp i bokjuletreet på Søgne bibliotek. Mandag morgen ble treet plukket fra hverandre og etter at de bibliotekansatte hadde stablet og tellet kunne bibliotekar Ane Hübert avsløre at riktig antall bøker var 1.216.

- Vi visste ikke selv hvor mange bøker som var benyttet, så det var spennende for oss også å se hvordan folk hadde truffet med gjettingen, sier Hübert til N247.

Ingen hadde helt riktig svar, men vinneren, Sofie Lohne, var svært nær og hadde tippet 1.223 bøker, syv mer enn det korrekte antallet.

Stort sprik
Kollega Irene Seljenes forteller at spriket i svarene var ganske stort, fra 103 som laveste svar helt opp til 81.234 som det høyeste. Hun legger til at det er fine premier til de tre som var nærmest riktig svar. 

- Førstepremien er tur med overnatting til Danmark, andrepremien er en dagstur til Danmark og tredjepremien er et gavekort hos Norli.

Overskuddsbøker
De bibliotekansatte forteller at ideen til bokjuletreet dukket opp i etterkant av bibliotekets boksalg sist høst. 

- I stedet for å flytte restene fra salget tilbake til lageret, kom ideen om å lage et juletre. Da dette var gjort dukket spørsmålet om antall bøker opp, og vi tenkte at dette kunne være en fin mulighet til å engasjere folk og lage en konkurranse, sier Seljenes. 

Artikkelen fortsetter under annonsen.
Annonse

Mandag formiddag ligger bøkene som vist på bildet, i stabler inne på biblioteket og siden dette er overskuddsbøker kan alle som ønsker komme og forsyne seg gratis av bøkene som har vært benyttet i juletreet.

- Ta en, ta to eller tre. I dag er det gratis uansett antall, sier de blide damene på biblioteket mandag formiddag. 

Bildet under: Bibliotekets ansatte demonterer bokjuletreet som har prydet Søgne bibliotek gjennom julehøytiden. (Foto: privat). 

Demonteringen av boktreet er i gang. (Foto: Privat)

Bokjuletreet som har prydet Søgne bibliotek denne julehøytiden. Mandag morgen ble det demontert. (Foto: Privat)
Annonse

Publiseringsløsning levert av UENO      Om personvern på www.n247.no