Steinar Monsen mottar æreskniven av kretsleder Nils Erik Rønning, til høyre for Monsen Geir Hamre og Geir Arnt Harbak i 1. Søgne sjø. (Foto: Nicolai Prebensen)

Mottok speiderforbundets æreskniv

  Nicolai Prebensen
  12. des. 2018
  21:17
Onsdag kveld mottok Geir Hamre og Steinar Monsen Norges speiderforbunds æreskniv for sitt arbeide med barn og unge i sjøspeideren.

Under tildelingen som kretsleder Nils Erik Rønning og leder i 1. Søgne sjø, Geir Arnt Harbak stod for fikk speiderne høre om Hamres og Monsens store arbeide for sjøspeiderne, og spesielt på utdanningssiden hvor begge er svært aktive. VHF kurs, kystskipperkurs og båtførerbevis utdanning er en vesentlig del av dette. Begge har også vært sentrale sammen med mange foreldre under byggingen av det nye klubbhuset ved Vaglen i Søgne.

Monsen og Hamre var også ledere under den store seilasen til Bodø sommeren 2017.

Hedersbevisning
- Æreskniven er en hedersbevisning som ikke deles ut for ofte, og når Steinar og Geir får den er det i alle fall svært fortjent. I 1. Søgne sjø er det gruppelederne som anbefaler hedersbevisninger overfor forbundet og når begge er gruppeledere måtte jeg ta en «spansk» en, og de undret seg vel litt over at jeg tok så lett på oppgaven da vi diskuterte om noen skulle anbefales i år, sier Geri Arnt Harbak til N247.

Artikkelen fortsetter under annonsen.
Annonse

1. Søgne sjø har i dag rundt 80 medlemmer og hele 40 på venteliste. I kretsen, som dekker området fra Lillesand til Lindesnes, er det i alt 1.500 medlemmer. De tre største gruppene er fra Søgne, Flekkerøy BK sjø og 7. Kristiansand sjø.

- Vi har ikke utstyr og båter nok til flere medlemmer, men i år vil mange rovere slutte på grunn av videre utdannelse utenfor bygda. Vi får et stort inntak i år, sa Monsen da nye unge speidere ble innlemmet i sjøspeidergruppa i Søgne.

- Disse to herrene legger ned utallige timer for ungdommen, og det er en ære for meg å kunne dele ut æreskniven til disse to. Det er vel fortjent og som alltid er det hyggelig å komme hit til bygda, sa kretsleder Rønning.

Artikkelen fortsetter under bildet.
Juleavsluttningen for 1. Søgne sjø fylte kantina på Tinntjønn skole onsdag kveld. (Foto: Nicolai Prebensen).

Nye turer
1. Søgne sjø legger seg ikke på latsiden og nå planlegges sommerens turer med gruppas båter. Det blir, avhengig av vær og vind, «Danmark rundt» med tur til Kiel, svenskekysten oppover på returen med sørlandskysten ned igjen til Søgne. I tillegg planlegges en tur for de yngste speiderne opp og ned Oslofjorden.

Fakta:
Æreskniven er en spesielt designet kniv i slire. Forbundets merke er preget på sliren. Diplom følger med. Æreskniven kan tildeles av ett av følgende organisasjonsledd: Gruppetinget, kretsstyret, korpsstyret og Speiderstyret. Kriteriene for å få kniven er at vedkommende speider har vist mot og utholdenhet i spesielle situasjoner. Ledere i alle enheter som har gjort en spesiell innsats på sitt plan kan også få æreskniven. (speiding.no)

Nye medlemmer tas inn i 1. Søgne Sjø av leder Geir Arnt Harbak under juleavslutningen for sjøspeideren i Søgne. (Foto: Nicolai Prebensen)
Annonse

Publiseringsløsning levert av UENO      Om personvern på www.n247.no