Ragnhild Loch i stua hjemme på Tjomsemoen, (Foto: Jon Aamodt)

Fra Tjomsemoen til L.A.

  Jon Aamodt
  05. des. 2018
  21:32
- Vi feiret 22-årsdagen hennes i Oslo 26. november. Mandag reiste hun til L.A. hvor hun skal være med i innspilling av en indiefilm, men jula feirer vi sammen i Oslo igjen. Thea er veldig glad i å holde på tradisjoner, sier farmor Ragnhild Loch når hun skal beskrive barnebarnet Thea Sofie Loch Næss som akkurat nå er den skuespilleren flest mennesker søker etter på nett. 

- Og det var sikkert like greit at hun reiste bort litt akkurat nå, for her hjemme ble det plutselig slik at «alle» skulle ha tak i henne, fortsetter farmor Ragnhild og hinter om at barnebarnet kan bli å se på norske TV-kanaler snarlig.  

Selv om Thea har gjort seg bemerket i filmer som «Natt til 17» og «Birkebeinerne» opplevde hun en radikal endring i oppmerksomhet etter at tredje sesong i Netflix-serien «The Last Kingdom» nylig ble presentert. Nettstedet IMDb publiserer oversikt over hvilke celebriteter som er mest søkt etter blant deres brukere, og etter å ha vært første norske navn inne på nettstedets topp 10 liste sist uke, er Thea nå på førsteplass på denne listen. 

Skarrer fremdeles
- Thea bor riktignok i Oslo etter at familien flyttet dit fra Kristiansand da hun var et par år gammel. Kanskje det er det som har gjort at hun alltid har vært så sterkt knyttet til Tjomsemoen og pappaens barndomshjem. Også har hun alltid hatt et veldig tett forhold til farmor som gjerne er den som først får høre nyheter. Og hun skarrer fortsatt, fortsetter farmor Ragnhild. 

Hun forteller videre at rollen som «Skade» uten tvil har vært et springbrett for Thea, men føyer til at barnebarnet også har en hovedrolle i den utsatte innspillingen av HBOs Mogadishu Minnesota, en innspilling som ble satt på vent da Donald Trumph vant presidentvalget i USA. 

Artikkelen fortsetter under annonsen.
Annonse

- Spesielt da navnet kom
For kort tid siden fikk Ragnhild og Thea sammen sett deler av tredje sesong av The Last Kingdom, der Thea spiller vikingen Skade.

- Det var veldig spesielt. Thea hadde heller ikke sett dette før og da navnet Thea Sofie Loch Næss rullet over skjermen var det nesten litt uvirkelig det hele, forteller Ragnhild. 

Hun forteller videre at hun har stor tro på at barnebarnet vil klare seg i en tøff bransje. 

- Dette er noe hun har villet siden hun var ganske liten. Det har vært mye hard jobbing for å komme dit hun er i dag. Tidligere vet jeg at hun pleide filme seg selv med mobilen. Hun stablet opp bøker for å få kamera i riktig posisjon og filmet seg selv i ulike roller, og brukte filmene for å markedføre seg selv. Det blir spennende å følge med på hva som skjer videre nå, sier Loch. 

Det som er sikkert er at det skal feires jul i Oslo, og ifølge farmor er det helt utenkelig at ikke Thea fortsetter å dukke opp på Tjomsemoen hvor hun bare den siste sommeren har vært innom flere ganger. 

Bildet under: - I mange år hadde vi hunden Ronja på Tjomsemoen. Ronja var en stor sheepdog og Thea var utrolig glad i den. Den er dessverre ikke lenger, men i L.A. fant Thea en hund som hun med god hjelp av pappa har fått «omplassert» til Oslo. Nå venter Violett (bildet under) hjemme, mens Thea er på filminnspilling i L.A. 


Pizza på Tjomsemoen. Thea Sofie Loch Næss på besøk hos farmor Ragnhild Loch. (Foto: Privat)

Thea Sofie på filmpremiere med farmor Ragnhild. (Foto: Privat)
Annonse

Publiseringsløsning levert av UENO      Om personvern på www.n247.no