Elever fra Søgne og kristiansand kulturskole inspiserte tirsdag kveld sitt eget kunstverk som nå står utstilt på Sørlandets Kunstmuseum. (Foto: Karen Songe)

Kulturskoleelever stiller ut på Sørlandets Kunstmuseum

  Administrator
  04. des. 2018
  20:00
Karen Songe, N247

Kulturskolen i Søgne, Songdalen og Kristiansand stiller i disse dager ut kunstverk på Sørlandets Kunstmuseum i Kristiansand.

Tirsdag ettermiddag kom elever fra visuell kunst på Søgne kulturskole til Sørlandet kunstmuseum for å sette opp en installasjon som skal være en del av utstillingen der inne. Men det ble en liten endring i planene.

- Skjørt
- Det var så skjørt at det nesten ble ødelagt bare vi så på det, sier Tove Krogh til N247.

Hun er lærer på kulturskolen i Søgne.

Artikkelen fortsetter under annonsen.
Annonse

- Da ble det en alternativ løsning og det var de voksne som satte opp installasjonen, mens barna fikk komme å se deres del av kunstverket og fikk en visning på museet etterpå, sier hun.

Det er første gang kulturskoleelever i Søgne, Songdalen og Kristiansand samarbeider om et kunstprosjekt på denne måten. Tirsdag var det elever fra Søgne og noen fra Kristiansand som besøkte prosjektet på kunstmuseet. I løpet av uke skal resten av de unge kunstnerne besøke utstillingen.

- Det er et «glassmaleri» som egentlig er laget av silkepapir. Kunstverket er inspirert av «Gjerdeløa» til Marianne Heske , sier Krogh videre.

- Det var litt vanskelig i starten, men så ble det mye lettere etterhvert, forteller jentegjengen på åtte og 10 år som er en del av Søgne kulturskole.

Artikkelen fortsetter under bildet.
Kulturskoleelever i kø for å komme inn i «Gjerdeløa» til Marianne Heske som kulturskoleelever fra Kristiansand, Søgne og Songdalen er en del av. (Foto: Karen Songe).

Gøy
Videre sier de at de brukte cirka en time på prosjektet og at det det hadde vært veldig gøy.

Lørdag 8. desember åpner utstillingen på Sørlandets kunstmuseum og den er åpen en uke. Den blir imidlertid satt opp igjen i Søgne i løpet av 2019.
Sist oppdatert 04.12.2018 klokken 20:03 av Nicolai Prebensen

- Det er et glassmaleri som egentlig er lagd av silkepapir. Kunstverket er inspirert av Gjerdeløa til Marianne Heske, sier kunstlærer Tove Krogh ved Kulturskolen i Søgne. (Foto: Karen Songe)
Annonse

Publiseringsløsning levert av UENO      Om personvern på www.n247.no