PRESSEMELDING
Alle Euronics-butikker i Norge skifter navn til ELON fra 1. januar 2019. (Foto: Arkiv: Nicolai Prebensen)

Euronics skifter navn til ELON

  Jon Aamodt
  04. des. 2018
  15:19
Euronics skifter navn til ELON og blir størst i Norden gjennom nytt samarbeid. 

For å skape et mer enhetlig og sterkt varemerke vil alle Euronics-butikker i Norge skifte navn til ELON fra 1. januar 2019. Samtidig presenteres et nytt nordisk samarbeid, som vil effektivisere alle kjedens innkjøp. 

Dette kommer til å gi betydelig effekt på selskapets posisjon i det norske markedet. Euronics danner et innkjøpssamarbeid sammen med islandske Heimilistæki, finske Veikon Kone, danske Hvidt og Frit, og svenske ELON Group, som målt i antall butikker vil være størst i Norden innen segmentet hjemmeelektronikk.

Bakgrunnen for navneskiftet er å skape et tydelig varemerke i flere nordiske markeder, som i Norge og Sverige. Et felles navn skaper også kostnadsfordeler som kan komme de norske konsumentene til gode. Fra og med nå vil alle de fem nordiske samarbeidspartnerne kanalisere innkjøpene sine gjennom ELON Group. 

- ELON/Euronics har en viktig rolle i det norske markedet og er akkurat som oss, veldig fokusert på å hele tiden øke kundeverdien, sier Stefan Lebrot, konsernsjef i ELON Group. 

- Dette samarbeidet gir ELON/Euronics uslåelige stordriftsfordeler, samtidig som de kan fortsette å jobbe enda nærmere det lokale markedet og kundene, slik de har gjort med suksess gjennom flere år.

Artikkelen fortsetter under annonsen.
Annonse

Alle samarbeidsavtaler er signert og koordineringen av innkjøpsprosessene er påbegynt, slik at det kan skape umiddelbare effekter for kundene i de respektive markedene. I ELON/Euronics ser vi frem til å presentere alle fordelene for kundene allerede i løpet av 2019. 

- Denne typen samarbeid er fremtiden og gir oss best mulige forutsetninger til å utvikle oss, sier Asle Bjerkebakke i Euronics Norge. 

Det nordiske samarbeidet innebærer at gruppen kommer til å ha det største forhandlernettet i Norden, bestående av 483 butikker. Disse representeres i Sverige av butikkjeden ELON, i Danmark av Hvidt og Frit, i Island av Heimilistæki, i Finland av Veikon Kone og i Norge av Euronics. Alle samarbeidspartnerne kommer til å gjøre sine innkjøp gjennom ELON Group.

Sist oppdatert 05.12.2018 klokken 13:40 av Jon Aamodt

To og et halvt år etter at Euronics flyttet inn i nye lokaler på Tangvall, endres navnet til ELON fra 1. januar 2019. (Foto: Arkiv: Nicolai Prebensen)
Annonse

Publiseringsløsning levert av UENO      Om personvern på www.n247.no