- En mann i 30-årene har tilstått å ha forårsaket brann i en bolig i Øygardsheia, sier etterforskningsleder ved Søgne og Songdalen lensmannskontor, Harald Hollerud til N247. (Foto: Jon Aamodt)

Har tilstått ildspåsettelse

  Jon Aamodt
  04. des. 2018
  12:53
- En person har tilstått å tent på gardiner i to vinduer i en bolig i Øygardsheia natt til lørdag 22. september i år. Vi har jobbet oss frem til en siktelse i saken som om kort tid vil bli oversendt påtalemyndighetene, sier etterforskningsleder Harald Hollerud ved Søgne og Songdalen lensmannskontor til N247. 

Den siktede, en mann i 30-årene har erkjent de faktiske forhold og gitt en forklaring om hendelsen. Hollerud sier at politiet ut fra denne forklaringen har en oppfatning av hva som kan være et motiv for handlingen, men ønsker ikke å utdype dette nå. 

- Det har blitt gjennomført flere etterforskningsskritt og sakkyndig personell fra brannvesenet har undersøkt stedet. Den foreløpige siktelsen lyder på grovt skadeverk på bygning, sier Hollerud og legger til at denne siktelsen kan bli utvidet når påtalemyndighetene overtar saken om kort tid. 

- Vi oversender trolig saken  denne uken. Etter dette er det opptil påtalemyndighetene, men det er sannsynlig at saken kommer for retten utpå nyåret en gang, sier etterforskningslederen. 

Kom raskt i politiets søkelys
Brannen i Øygardsheia ble meldt til 110-sentralen klokken 03.44 lørdag 22. september. Det ble da rapportert om brannskader i en hybel og en person ble sendt til sykehus med brannskader.


Allerede den påfølgende tirsdagen opplyste lensmann Per Juell Larsen at en person var pågrepet mistenkt for ildspåsettelse. Det er samme person som nå har tilstått å ha satt fyr på leiligheten. Sist oppdatert 04.12.2018 klokken 15:45 av Jon Aamodt

Kun få dager etter brannen i september kunne lensmann Per Juell Larsen fortelle at en person var pågrepet i saken. (Foto: Arkiv: Jon Aamodt)
Annonse

Publiseringsløsning levert av UENO      Om personvern på www.n247.no