- Uten påmelding er vi veldig spente på hvor mange som kommer tirsdag, sier (f.v.) Heidi Johansen, Kari B. Johnsrud, Joanne Kjekstad og Trude Lohne. (Foto: Jon Aamodt)

Arrangerer fest som takk for innsatsen fra frivillige

  Jon Aamodt
  03. des. 2018
  13:52
- Vi er veldig spent på hvor mange som kommer tirsdag kveld. Vi har tenkt at siden dette er en fest for de frivillige, skal det ikke være noen bindende påmelding og alle som er invitert kan bare komme dersom det passer for dem, sier enhetsleder Kari B. Johnsrud ved Søgne omsorgsenter. 

Sammen med Heidi Johansen og Joanne Kjekstad fra Søgne Frivilligsentral og Trude Lohne som styrer kjøkkenet, har Johnsrud invitert alle frivillige som er tilknyttet institusjonstjenestene i bygda til fest tirsdag ettermiddag. 

- Da er det vi som skal være frivillige og de skal bare være tilstede og nyte, sier de fire samlet. 

- Helt avhengige av frivilligheten
- Det foregår så utrolig mange spennende arrangementer, men vi kunne aldri gjennomført disse uten den betydelige hjelpen vi får fra alle frivillige, sier Lohne. 

- Nå vil vi vise at vi setter pris på alle som bruker fritida si for å hjelpe andre som ikke lenger klarer seg på egen hånd. Vi er bare så utrolig heldige som har alle disse frivillige som stiller opp gang på gang, fortsetter Johansen som har hyret inn ekstern hjelp for at alle de frivillige skal kunne nyte tirsdagskvelden. 

«Det lille ekstra»
Innenfor det offentlige helsevesenet er det lovpålagte oppgaver som skal ivaretas, men kvartetten som er samlet rundt bordet mandag er opptatt av «det lille ekstra» som frivilligheten bidrar med, krydderet i hverdagen som gjør en forskjell for beboerne som av ulike årsaker må oppholde seg i en institusjon. 

- Det er innsatsen fra de frivillige som gir oss muligheten til å tilby noe utover det vi er pålagt, tilføyer Lohne.

Johnsrud legger til at hun er svært glad for at de har kjøkkenet og kan benytte seg av dette når det skal arrangeres tilstelninger. 

- De vet hva som skal til og kan tilpasse serveringen til anledningen og de som skal være tilstede. Det hadde aldri blitt det sammen om vi måtte benytte oss av plastpakket mat levert på døra, sier enhetslederen. 

- Flere organiserte grupper med frivillige
Heidi Johansen som leder Frivilligsentralen legger til at det er mange ulike grupper innen frivilligheten som har aktiviteter knyttet opp mot institusjonene i Søgne. I tillegg er mange svært engasjerte både gjennom de ulike frivillige gruppene, men også som enkeltpersoner. 

- Vi håper så mange som mulig har anledning til å komme, vi har plass til dere alle sier vertskapet. 
Sist oppdatert 03.12.2018 klokken 16:50 av Nicolai Prebensen

- Tirsdag kveld er det vi som skal være frivillige når det arrangeres fest her i Maries kafé, sier vertskapet. (Foto: Jon Aamodt)
Annonse

Publiseringsløsning levert av UENO      Om personvern på www.n247.no