Kjetil Rekdal og Gunnar Engebu i Søgne FK på vertshuset Høllen Brygge fredag ettermiddag. (Foto: Nicolai Prebensen)

- Han kunne ha scoret flere mål

  Nicolai Prebensen
  09. nov. 2018
  18:41
- Vi hadde spilt finale i kretsmesterskapet, en kamp vi måtte vinne med seks mål. Vi vant 16-2 og jeg scoret 14. Da min far og jeg kom hjem til middagsbordet etter kampen, spurte familien hvordan det hadde gått. Pappa svarte at det gikk bra, men sa at Ketil kunne ha scoret flere mål, fortalte IK Start-trener Kjetil Rekdal til inviterte gjester på Vertshuset Høllen Brygge fredag ettermiddag.

Det var Søgne Fotballklubb som ønsket å gjøre stas på sponsorene til klubben og Rekdal var invitert som foredragsholder.

- Helt rett
- Selv om pappa er litt gal, hadde han helt rett. Jeg kunne ha scoret noen til, og når slikt setter seg i meg betyr det noe, fortsatte han.

Han fortalte gjestene om hans mål for IK Start og sørlandsfotballen generelt.

- De beste spillerne i landet kommer fra de små stedene. Norges beste fotballspiller kan en gang komme fra Søgne. Der jeg er født og oppvokst var vi i underkant av 200 innbyggere. Å bli best krever mye, og det koster, sa Rekdal videre.

Artikkelen fortsetter under annonsen.
Annonse

Han fortalte om en visjon om IK Start som skal bli bedre enn Rosenborg, en klubb Start får besøk av i nest siste serierunde førstkommende søndag.

- Sørlandfotballen kan bli best i landet, det er ingen grunn til at den ikke skal kunne bli det, men det krever en mental omstilling. Alt er ikke greit. Jeg har et inntrykk av at folk her sør sier at det er greit, uansett. Taper vi en kamp, er det greit. Vinner vi er det greit. Selvsagt er det greit og vinne, men ikke å tape kamper. Vi stiller ikke krav lengre, og det må det bli slutt på. De unge liker å bli stilt krav til, og trenere må slutte å skrike nei fra sidelinjen. Nei er det mest brukte ordet blant norske trenere, det må vi få en slutt på.

- Gidder ikke spillere å prestere, skal de på benken, sånn er det bare, sa han.

IK Start-treneren har også en visjon om unge spillere som vil bli gode og spille på toppnivå.

På toppen
- IK Start vil være toppfotballklubben på Sørlandet i uoverskuelig fremtid. Vi skal hente unge spillere fra andre klubber og ta godt vare på dem. Lykkes de ikke, skal veien tilbake til gamleklubben være enkel og grei for spilleren. Hvor gamle de er når vi henter dem er opp til IK Start, en fastsatt aldersgrense er ikke greit. Det koster, og krever beinhard disiplin å bli en god fotballspiller. Det må noen fortelle spillerne, det gjør i alle fall jeg, sa Rekdal som spår Sørlandsfotballen en opptur i årene som kommer.

- IK Start var en taperklubb, det skal vi få luket bort, og allerede søndag kan det godt hende at vi klarer å slå dem, men det er langt fra sikkert. Det tar tid å bygge opp en lag, men det kommer. Sørlandet har alt som skal til for å lykkes, og jeg skal i alle fall gjøre min jobb for å få til den reisen, fortsatte Rekdal.

Artikkelen fortsetter under bildet.
Kjetil Rekdal fikk Søgne FKs skjerf av Gunnar Engebu i klubben som takk for foredraget. (Foto: Nicolai Prebensen).

- Klarer vi bare å slutte med sutringen om dårlige baner eller om det var motstanderen det var noe galt med, eller en dommer som var tullete, er mye på gang. Det er bare slik det er. Det er lite vi kan få gjort med de ytre påvirkningene, sa han.

Han avsluttet med å fortelle om kampen mellom de gamle landslagene til Brasil og Norge på Ullevål i sommer.

- Det kom 20.000 tilskuere til en tullekamp. Når dagens herrelandslag spilte kvalifiseringskamp i høst kom 6.000 tilskuere. Det sier litt om fotballen i Norge i dag. Vi spiller for 3-4.000 tilskuere på Sør-Arena, det holder ikke, og er ikke tilskuernes feil, avsluttet han.
Sist oppdatert 09.11.2018 klokken 18:57 av Nicolai Prebensen

Sponsorer og representanter fra Søgne kommune samlet på Høllen Brygge fredag ettermiddag. (Foto: Nicolai Prebensen)
Annonse

Publiseringsløsning levert av UENO      Om personvern på www.n247.no