En engasjert Erik Alfred Tesaker i biblioteket på Tangvall torsdag kveld. (Foto: Nicolai Prebensen)

Snekkeren, fabrikkeieren, forfatteren og TV-kjendisen på biblioteket torsdag kveld

  Nicolai Prebensen
  09. nov. 2018
  10:57
Av Karen Songe

Torsdag kveld var Erik Alfred Tesaker på biblioteket i Søgne for å snakke om sin nye bok. Tesaker er kjent fra TV-serien «Oppfinneren» på NRK.

- Jeg ble imponert over hvor mange som kom, her er det rundt 100 personer, fortalte bibliotekar Mette Henriksen.

Tesaker startet foredraget med å starte en stoppeklokke.

-Jeg er altfor glad i å snakke, smilte han til publikums store fornøyelse.

Tesaker fortalte om sine to helter, faren og farfaren. De var begge glad i å snekre, og han har lært mye fra dem gjennom oppveksten. Tesaker er født i New York, men familien valgte å flytte hjem til Norge.

- Pappa var redd jeg skulle bli en gangster, så vi måtte flytte heim, sier han lattermildt.

Første hus
Han prater om opplevelser fra han var liten og frem til nå. Blant annet om da han og kona kjøpte gården på Gyland.

- Hun ønsket seg et fint kjøkken, og jeg ønsket meg et tårn på låven. Det ble tårn på låven, og til gjengjeld fikk hun en hjemmelaget lykt til det gamle kjøkkenet.

Han finner frem både kniv og øks mens han forteller, og begynner å snekre.

- Er det noen som vil hjelpe meg med å bore, spør han før han fortsetter;

Barna først
- Det i hovedsak barna som har førsterett. Det har hendt at voksne menn har brøytet seg gjennom køen for å hjelpe til, sa han.

Det ble mye latter blant gjestene, og det var mange som stilte seg i kø for å få boken signert.

Artikkelen fortsetter under bildet.
Erik Alfred Tesaker på biblioteket i Søgne torsdag kveld. (Foto: Karen Songe).

- Boken handler om hvordan du trinn for trinn kan bruke ulike materialer for å skape artige og nyttige ting. Den er full av historier, håndverk og skrevet med et gøy språk. Jeg har lagd en bok som jeg savnet da jeg var mindre, fortalte han.
 
Pause
Nå har han valgt å ta ett år pause fra serien oppfinneren, og han har masse prosjekter han holder på med for øyeblikket. Blant annet har han startet med å lage en barnebok, som skal handle om «barna på Gøystøl». Han fortalte også om julemarkedet de holder 8. og 9. desember på gården.
 
- Jeg syns det er kjempegøy å stå foran masse folk, elsker å fortelle og møte nye folk, fortalte Tesaker som ikke legger skjul på at han mest sannsynlig blir å se på TV igjen i fremtiden.

- Gå for drømmen, gå dine egne veier, og sett dine egne spor, sa han avslutningsvis.

Oppfinneren er faglært tømmermann, samt utdannet allmennlærer ved UiA, med spesialisering innen kunst og håndverk. I tillegg har han studert folkekunst ved HiT, og er selvlært møbelsnekker og maskinmaker med flere kurs og studieopphold blant ulike tradisjonshandverkere i Skandinavia. Han behersker et stort spekter innen tradisjonelle teknikker og har som mål å kunne lage alt selv.

Han benytter seg mye av handverktøy og gamle teknikker og er glad i hjemmelaget mekanikk, noe det meste bærer preg av. Du finner lite standardløsninger på Handverksfabrikken. (Fra erikalfred.no).

Mange ville høre på forfatteren, TV-kjendisen, snekkeren og altmuligmannen Erik Alfred Tesaker torsdag kveld. (Foto: Nicolai Prebensen)

En strålende opplagt Erik Alfred Tesaker i biblioteket torsdag. (Foto: Nicolai Prebensen)
Annonse

Publiseringsløsning levert av UENO      Om personvern på www.n247.no