- Det viktigste for barn er å bli sett, anerkjent og bekreftet, sa kommuneoverlege og folkehelsekoordinator Vegar Nilsen i sin forelesning på felle foreldremøte onsdag kveld. (Foto: Karen Songe)

-Du må ikke være en rakettforsker for å forstå at foreldrene er de viktigste i barns liv

  Jon Aamodt
  08. nov. 2018
  13:37
Av: Karen Songe

Onsdag kveld på Søgne gamle prestegård ble det holdt et felles foreldremøte. Vegard Nilsen snakket om foreldres betydning for et barns liv. 

Møte ble arrangert av kommunalt foreldreutvalg i Søgne, og de inviterte var foreldre og foresatte som har barn i barne- eller ungdomsskolealder. Det var et stort oppmøte, og kultursalen på Søgne gamle prestegård var helt fullsatt. Vegard Nilsen tok opp flere emner som er sentrale for dem som har ansvaret for barn.

- Vær et forbilde
- Du må ikke være en rakettforsker for å forstå at mor og far er det viktigste i et barns liv, sier Nilsen under møtet. Videre forteller han at det er viktig å ta barna på alvor og være et forbilde.

Han forteller at du kan hjelpe barnet ditt til å få de egenskapene du ønsker, og at du som har ansvaret for barnet i en veldig stor grad påvirker dette med en rekke ulike faktorer. At det er viktig at barn lærer at det er lov å ha følelser, og at det er viktig å kjenne på disse. Gjennom psykologisk førstehjelp lærer barn å sette ord på følelser og kjenne dem igjen. Samtidig som de øver på når følelser er en hjelper, og når de ikke er det.

- Vonde ting skjer i livet, det er en del av å være menneske, fortsatte Nilsen. 

- Men det viktigste for barn er å bli sett, anerkjent og bekreftet. Hvem liker vel ikke det, legger han til med et smil.

Artikkelen fortsetter under annonsen.
Annonse

De «gyldne øyeblikk»
Videre prater han om at det er viktig at du tar deg tid til barna, og sier at det er viktig å utnytte de «gylne øyeblikkene» når barna ønsker det.  Han forteller at han har like mye fokus på deg, som på barna. Fordi det er fra deg barna lærer. Forskjellene starter tidlig i livet, og det ser man spesielt når man jobber i helsevesenet. 

Til tross for at Nilsen tok opp viktige temaer som mobbing, tilknytning og å være annerledes, så var det fortsatt rom for litt humor, og jevnt gjennom hele presentasjonen var det humring i salen.

Vegard Nilsen jobber som kommuneoverlege og folkehelsekoordinator i Søgne kommune. Foreldrene syns det var både viktig og spennende det de fikk høre, og han fikk mange fine tilbakemeldinger fra salen. 

En fullsatt kultursal på Søgne gamle prestegård gav gode tilbakemeldinger til kveldens foreleser. (Foto: Karen Songe)
Annonse

Publiseringsløsning levert av UENO      Om personvern på www.n247.no