Terje Marcussen som her får servert kake av daværende fabrikksjef Vetle Misje ved Sørlandschps' 25-årsjubiluem, har nå fått med Misje og Frode Birkenes på å starte en ny chipsprodusent på Mjåvann. (Foto: Nicolai Prebensen, arkiv)

Starter ny chipsfabrikk på Mjåvann

  Jon Aamodt
  06. nov. 2018
  11:55
30 år etter at Terje Marcussen startet bedriften Sørlandschips, er han nå i gang med å etablere nok en chipsprodusent på Mjåvann industriområde i Songdalen. Det er fvn.no som skriver dette tirsdag. 

Med seg på laget har Marcussen Frode Birkenes og Vetle Misje, begge hentet fra toppjobber i Sørlandschips. Det var Marcussen som i 1989 satte i gang eventyret med Sørlandschips som i dag har rundt 30 prosent av det norske chispmarkedet. Han solgte seg senere ut av virksomheten, men nå vil gründeren på nytt gå i gang og sier til avisen at de skal produsere et nytt produkt som ikke finnes i dag. 

Milliardmarked
Trioen som nå starter opp skal i første omgang selv stå for all produksjon i den nye fabrikken som vil bli på i overkant av tusen kvadratmeter stor. I et marked som omsetter for rundt en milliard i året, drømmer Marcussen om å kapre en markedsandel på ti prosent etter hvert. Han sier at oppskriften på suksess er å ha et produkt som er så bra at folk lengter etter å få det i munnen. 

Enn så lenge operer etablererne med navnet «Den lille chipsfrabrikken», men legger til at navnevalget ikke er endelig. Om kort tid starter arbeidet på Mjåvann, og går alt etter planen håper Marcussen å se de første posene fra nykommeren i butikkhyllene ved påsketider neste år. 

30 år etter at Terje Marcussen stod bak etableringen av Sørlandschips, er gründeren igjen i ferd med å starte chipsproduksjon i ny fabrikk på Mjåvann. (Foto: Arkiv, Nicolai Prebensen)
Annonse

Publiseringsløsning levert av UENO      Om personvern på www.n247.no