Leserinnlegg
- Nå, måneder etter, ser vi at ingenting mer gjort i skateparken enn rengjøringen, skriver innsenderen i sitt leserinnlegg. (Foto: Jon Aamodt, arkiv)

Støtte til skatemiljøet II

  Jon Aamodt
  05. nov. 2018
  12:22
På sensommeren skrev jeg et innlegg til støtte for skatemiljøet da skateparken var flyttet til OpenMind, men som lå destruert og ubrukelig hele sommeren. Hele Søgne så miljøets frustrasjon gjennom tagging på veggene «dere ødela en perfekt rampe» og «aldri mer». Tydeligere budskap om brutt tillit skal man lete lenge etter. 

Ganske snart etter taggingen ble det satt i gang renovasjon av veggene med høytrykksspyling og maling slik at etter uker var spor av taggingen vekk. Av voksenmiljøet hørtes at grunn til at igangsetting av rampen hadde tatt tid var at ungdommen ble invitert til samarbeid men ikke responderte.
 
Nå, måneder etter, ser vi at ingenting mer er gjort i skateparken enn rengjøringen. Så fjerning av alle spor av ungdommens uttrykk har man igangsatt svært effektivt, men det er ikke gjort grep i underliggende årsak til hva de er misfornøyd med. Det skaper ingen annen utvikling enn misnøye og ytterligere mistillit, noe Søgne ikke har råd til.

Artikkelen fortsetter under annonsen. 
Annonse

Jeg vil at voksne skal vise respekt når de ber om det fra barn og unge. Og før voksne legger ansvaret på den som ikke vil samarbeide, kunne de kanskje heller gjøre noe med den urett som er begått. For da viser man at man bryr seg, og ikke bare er tomme ord i en plan for oppvekst. Eller er det fortsatt fasaden som betyr noe i sørlandsidyllen? 

Hvis voksne ønsker dialog, men ikke får det, kunne de begynne med å beklage den urett som er begått. Og vil man bli trodd på at man mener beklagelsen så er det bare å sette igang og gjøre rett. 

Urolig hvor mye godt som kan komme ut av beklagelse og med påfølgende endring av adferd. Hvis man vil ha dialog, respekt og utvikling da.

Siri Thorsland 
Søgne

- Lite har skjedd etter at skaterampene ble flyttet til området ved OpenMind på Linnegrøvan, skriver innsenderen. (Foto: Jon Aamodt, arkiv)
Annonse

Publiseringsløsning levert av UENO      Om personvern på www.n247.no