Rektor ved Osen skole Mari Degnepoll Kolltveit ønsker elever, lærere og inviterte gjester velkommen til offisiell åpning av det nye skolebygget på Birkelid fredag formiddag. (Foto: Jon Aamodt)

- Et funksjonelt og godt bygg

  Jon Aamodt
  12. okt. 2018
  13:19
- Dette er veldig stort. Etter mange år med usikkerhet la alt seg til rette og vi har fått et nybygg som er både funksjonelt og godt for oss her på Oasen, sier nytilsatt rektor Mari Degnepoll Kolltveit til N247 minutter før det nye skolebygget på Birkelid offisielt skal åpnes. 

Hun legger til at de allerede har tatt det nye bygget i bruk og er veldig godt fornøyd.

- I dag er det fest og skikkelig åpning, noe som er stor stas og som vi har gledet oss til veldig lenge, legger hun til. 

Hilsninger fra tre ordførere
Etter hilsningstaler både fra Songdalens ordfører Johnny Greibesland (Sp) og Søgnes ordfører Astrid Hilde (Ap) og i tillegg både hilsen og gave fra Kristiansands ordfører Harald Furre (H), ble den høytidelige snorklippingen til slutt foretatt av tidligere styreleder ved skolen, Jan Inge Jenssen. 

- Fra administrasjonen i kommunen får jeg bare høre positive ting om et meget godt samarbeid med Oasen, og jeg vil bare gratulere og ønske dere lykke til med et flott skolebygg, sa ordfører Greibesland før han overrakte kommunens gave med et bilde fra elva påført tekster av Paal Helge Haugen. 

Artikkelen fortsetter under bildet.
- Den vakre elva som tar både broer og høyballer på sin ferd, sa ordføreren med et smil, men la samtidig til og til stor applaus, at kommunestyret i november skal behandle saken om ny bro til Birkelid.

- Et signalbygg på Birkelid
I alt 58 moduler med en samlet grunnflate på 675 kvadratmeter og en total bruksflate på 1.300 kvadratmeter, er med dette offisielt tatt i bruk som nye arealer for Oasens skole på Birkelid. Bygget inneholder nye lokaler for administrasjonen, klasserom for ungdomsskolen, spesialrom og en vrimlehall hvor ungdomsskoleelevene kan være sammen i friminuttene og hvor det også vil finne sted større samlinger.

- Jeg tror vi kan kalle dette for et signalbygg her på Birkelid, sa representanten fra Konsmohus modul, som har levert det nye skolebygget til Oasen. 

Elever fra fjerde trinn deltok med et musikalsk innslag til åpningen av det nye skolebygget. (Foto: Jon Aamodt)

Tidligere styreleder Jan Inge Jenssen fikk hjelp fra elevrådets medlemmer til snorklipping og offisiell åpning. (Foto: Jon Aamodt)
Annonse

Publiseringsløsning levert av UENO      Om personvern på www.n247.no