En engasjert tidligere kvinnelandslagstrener, Roger Finnjord i Søgne tidligere denne uken. (Foto: Nicolai Prebensen)

- Ta dem på fersken når de er gode

  Nicolai Prebensen
  12. okt. 2018
  14:23
I helgen arrangeres Eat Move Sleep cup på Søgne-stadion og som arrangør av den noe eksklusive cupen som kun 37 klubber i hele landet får arrangere, stiller Norges Fotballforbund med topptrenere en kveld i forkant av arrangementet.

Spillere og trenere får denne kvelden en innføring i hvordan fotballforbundet og konseptet Eat Move Sleep tenker utviklingen av unge spillere skal foregå.

- Det dreier seg om å ta spillerne på fersken når de er gode, sier Roger Finnjord til N247 i forkant av treningen som foregikk tirsdag på Toyota-banen i Søgne.

Kvinnelandslagstrener
Finnjord har fire år bak seg som kvinnelandslagstrener og er for tiden leder i Finnmark fotballkrets.

- Jeg har laget en liten vri på konseptet, men det er godkjent av fotballforbundet, sier den blide finnmarkingen som er full av humør og engasjement når han møter et tyvetalls jentespillere fra Søgne FK.

Artikkelen fortsetter under annonsen.
Annonse

- Som regel stopper trenerne spillet når det gjøres feil. Jeg stopper spillet når spillerne er gode, og skryter av dem. De blir tatt på fersken på en positiv måte med andre ord. Feil rettes selvsagt på, men det kan vi ta i etterkant, sier han.

- Enda fortere
- Angrep er viktig. Hva gjør de fleste fotballspillere når de har sendt fra seg ballen. Jo, de slakker av og venter. Det er det motsatte dere skal gjøre jenter, dere skal løpe enda fortere og vise medspillerne at dere vil ha ballen igjen, sier han til de 14 til 16 år gamle jentene.

- Bevegelse før og etter pasning er essensielt og ingen står stille før et angrep er over. Det handler om å være «på jobb» så lenge man er «på jobb», formaner han.

Henvendt til trenerne understreker han at dette også gjelder dem.

- Vær til stede for spillerne
- Jeg mener ikke at dere trenere skal løpe på sidelinjen hele tiden, men dere skal være positivt engasjerte og fortsette den jobben dere gjør på treningene og i forkant av hver kamp. Vær til stede under hele kampen, og vær der for spillerne. Fotball handler om trivsel, og en trener skal være blid hele tiden. Trening og kamp skal være lystbetont, og går man fornøyd og glad hjem fra en trening kommer også matlysten samt lysten til å gå på neste trening. Søvnen blir også god, og det er konseptet til Eat Move Sleep som er et samarbeidsprosjekt mellom NFF og Bama, sa han før treningen ble igangsatt.

- Spennende og lærerikt, var kommentaren fra flere trenere i Søgne FK som overvar Finnjords kveld på kunstgresset.

Artikkelen fortsetter under bildet.
Roger Finnjord i aksjon under den praktiske delen av «minikurset» for trenere og spillere som er en del av Eat Move Sleep konseptet til Norges Fotballforbund og Bama. (Foto: Nicolai Prebensen).

Senere på kvelden samlet Søgne FK spillere og trenere i biblioteket hvor konseptet ble ytterligere presentert. Rundt 50 personer var til stede og den tidligere landslagstreneren utdypet konseptet om inkludering av samtlige spillere i en spillergruppe. Han fortalte også flere gripende historier om inkludering i sitt virke som trener.

Glødende
I følge Eat Move Sleeps lokale general, Gunnar Engebu, holdt Roger Finnjord et glødende foredrag om samhold og idrettsglede og selv de yngste spillerne satt musestille og lyttet gjennom hele foredraget.

I helgen samles rundt 4.000 spillere, foresatte og trenere på stadion på Tangvall og butikkene holder åpent til klokken 18.00 lørdag. Opplev sentrum i Søgne i helgen, er en oppfordring å ta med seg.

Roger Finnjord ba om navnet til hver og en av Søgne FKs jentespillere før treningen ble igangsatt tirsdag ettermiddag. (Foto: Nicolai Prebensen)

Trenere fra andre klubber, samt fra Søgne FKs egne rekker var også til stede under treningen med den tidligere landslagstreneren Roger Finnjord tirsdag ettermiddag. (Foto: Nicolai Prebensen)
Annonse

Publiseringsløsning levert av UENO      Om personvern på www.n247.no