Deler av aksjonskomiteen i Søgne på rådhuset torsdag ettermiddag. F.v.: Tom Jørgensen, fylkesaksjonsleder Anita Mørland, Tormod Try, Oskar Lohne, Ada Elise Nygård og ordfører Astrid Hilde. (Foto: Nicolai Prebensen)

TV-aksjonen: - Vi trenger flere bøssebærere, og 17 sjåfører

  Nicolai Prebensen
  11. okt. 2018
  19:59
- I fjor havnet vi i den situasjonen at vi fikk for få bøssebærere og nådde ikke alle husstandene i Søgne. I år håper vi på enda flere frivillige og ber innstendig om at mange melder seg på i tiden som kommer frem til neste søndag, sier ordfører og lokal aksjonsleder for årets TV-aksjon, Astrid Hilde til N247 torsdag ettermiddag.

Hun sier videre at grunnen til for få frivillige i fjor kan skyldes et ufyselig vær som ikke fristet til «dørbanking», selv om døraksjonen kun varer i to timer.

Torsdag var den lokale aksjonsgruppa samlet i kommunestyresalen på Tangvall, og med seg hadde de Anita Mørland som er fylkesaksjonsleder i Agder.

Verdens største
- Dette er verdens største dugnad og den har faktisk holdt på siden 1946 da Kong Haakon og daværende statsminister Einar Gerhardsen startet en innsamlingsaksjon for fattige barn i Europa. I 1974 ble aksjonen for første gang en TV-aksjon og har siden holdt på hvert eneste år, sa hun.

Årets aksjon støtter arbeidet til Kirkens Bymisjon og har tre hovedtema;
  • Kom inn for natten - akutte behov
  • Kom inn i hverdagslivet - deltakelse
  • Kom inn i samfunnet - inkludering
- Pengene som skal samles inn går blant annet til å skape 700.000 møter mellom mennesker. Det er mange måter å være utenfor på. Fra å mangle en seng å sove i, til å være utenfor arbeidsliv eller sosiale fellesskap. Dette rammer ikke bare enkeltpersoner, men gir ringvirkninger for hele befolkningen, sa fylkesaksjonslederen til komiteen i Søgne.

Artikkelen fortsetter under bildet.
Fylkesaksjonsleder Anita Mørland holdt «pepptalk» for den lokale aksjonskomiteen torsdag ettermiddag. (Foto: Nicolai Prebensen).

- Kan bli litt venting
- Søndag 21. oktober åpner vi dørene for sjåfører og bøssebærere her på rådhuset klokken 15.15. Det kan bli litt venting slik at vi får organisert alle frivillige på best mulig måte. Blir det venting, serverer vi kaffe og kjeks til alle som måtte ønske. Når sjåførene og bøssebærerne kommer tilbake skal bøssene leveres i Søgne og Greipstad Sparebanks lokaler, og der venter boller og brus, sier Hilde videre.

Hun forteller videre at det går helt greit å bare møte opp neste søndag, men det er en fordel om bøssebærerne melder seg på via portalen blimed.no

- Da vil vi ha kontroll på hvor mange bøssebærere vi har, og kan forberede aksjonen enda bedre. Det samme gjelder sjåfører som også kan melde seg på via portalen.

Vipps
- For alle som skulle mange kontanter når bøssebærerne banker på dørene er svaret Vipps. Alle som ikke har kontanter vil få en lapp, i tillegg til en ekstralapp i postkassene. I fjor kom det inn rundt 20 millioner kroner via Vipps, og vi tror dette vil øke i årene som kommer, avslutter Anita Mørland.
Sist oppdatert 12.10.2018 klokken 13:59 av Nicolai Prebensen

Aksjonskomiteen i Søgne med en fotograferende fylkesaksjonsleder i spissen under forberedelsene til TV-aksjonen søndag 21. oktober. (Foto: Nicolai Prebensen)
Annonse

Publiseringsløsning levert av UENO      Om personvern på www.n247.no