Thor Jostein Dyrnes presenterte seg selv for Søgne FKs A-lag halvannen time før kampstart i herrenes 4. divisjon tirsdag kveld. (Foto: Nicolai Prebensen)

Slik skal Søgne-fotballen blomstre, over tid

  Nicolai Prebensen
  10. okt. 2018
  21:39
Organisasjonen Søgne Fotballklubb har i en periode «hanglet» litt i samspillet mellom utøvere, spillere og organisasjon og etter et lengre tids arbeide presenterte klubbens styre den løsningen de mener vil få klubben videre til «nye høyder», over tid.

Som N247 skrev tirsdag er Thor Jostein Dyrnes ansatt som trener for A-laget herrer, og Jarle Olafsen som inntil nylig hadde ansvaret for Fotballakademiet og Fotball fritidsordningen i en 50 prosents stilling utvider engasjementet med nye 50 prosent som spillerutvikler for spillere fra 13 til 16 år. Dyrnes skal i tillegg til trenerjobben være spillerutvikler for juniorspillerne, samtidig som han skal skaffe sponsorer til klubben.

Tre år
Dyrnes er ansatt i en 50-60 prosents stilling, eller noe deromkring. Kontrakten skal løpe i tre år.

- Dette er sammenfallende med mange ønsker fra spillere og trenere. Vi må tenke langsiktig og løfte klubben som én klubb, og ikke slik det har vært med nærmest «alle på hver sin tue», sier styreleder Stig Trydal tirsdag kveld.

Artikkelen fortsetter under annonsen.
Annonse

Han forteller videre at det nå skal dreie seg om langsiktighet og forutsigbarhet.

- Løst
- Herrelaget har hatt to spillere som trenere siste sesong, og i fjor var flere spillere involvert som spillende trenere. Det har vært en situasjon som ikke var ønskelig for noen parter, men som vi nå har løst. Herrelaget, og kanskje om noen år vårt nye damelag, skal være noe for de yngre spillerne å strekke seg etter. Vi har opplevd at yngre spillere enten slutter i klubben, eller trekker til andre klubber etterhvert som de utvikler seg. Det har noe med den manglende satsingen som har vært gjort de siste årene, og har også ført til at A-laget har slitt denne sesongen.

- Det vokser og gror på alders- og juniornivå, og vi må kunne tilby alle som vil videre et spennende og dyktig lag å kunne utvikle seg i, fortsetter Trydal.

Han nevner A-laget spesielt, men legger fort til at alle ledd skal bli en del av prosessen i årene fremover.

Tilstedeværelse
- Både Olafsen og Dyrnes skal være til stede på treninger og kamper og vil kommunisere med ledere på alle trinn. Kommunikasjonen i klubben skal være åpen, og alle skal bli hørt. Diskusjonene skal være der, og høyden under taket skal være stor. Det er store ord dette, men vi mener det, sier han videre.

Thor Jostein Dyrnes har en lang trenerkarrière bak seg og elsker landsdelen han nå «flytter» til.

- Jeg har hatt lyst på denne jobben i lang tid, sier han til N247.

- Stor tro
- Jeg tilbringer mye tid på hytta i Mandal og benytter enhver anledning til besøk og opphold her i distriktet. Jeg har tilbragt alle somrene på Ås Brygge ikke langt fra Tåneset, og når jeg overtar trenerjobben skal jeg bo der når jeg ikke tilbringer tiden på Søgne stadion, eller hjemme i Egersund, sier han og legger til at han har stor tro på laget og klubben i sin helhet.

Artikkelen fortsetter under bildet.
Etter at Thor Jostein Dyrnes hadde presentert seg kort for spillerne tirsdag kveld, sendte han spillere og lagleder på gangen for så å be dem inn igjen. Dermed fikk han håndhilst på samtlige i Søgne FKs A-lag. Her er det Lasse Fardal som hilser på den nye treneren. (Foto: Nicolai Prebensen).

- Jeg har sett mange kamper her på stadion og stortrives i dette miljøet, og selv om det til tider er mye «armer og bein» har klubben og A-laget svært mange dyktige spillere, men det viktigste av alt er at vi skal ha det gøy, det gir fremskritt, sier Dyrnes offensivt.

Søgne FKs nye trener og spillerutvikler mener at de voksne i A-laget skal ta seg av de yngre.

- Uten kjefting
- Det er ikke snakk om at de unge skal pusse fotballstøvlene for de eldre. De unge skal bygges opp uten kjefting, og blir noen forhindret i å møte opp på trening, er det lov bare vi får beskjed. Spillerne er ulønnet og er ikke profesjonelle, derfor skal trening og kamp være gøy. Får vi ikke det til, vil heller ikke resultatene komme.

Det eneste jeg står hundre prosent inne for er at et tap ikke er godt nok, sier han lattermildt.

I forkant av den viktige seriekampen mot Vindbjart 2 tirsdag kveld, henvendte han seg til spillergruppa og holdt en klar liten tale:

- Jeg har ikke kommet til klubben for å trene et 5. divisjonslag. Laget har imponerende mange gode spillere, men det er likevel mye å rette på. Dette skal vi få orden på og gå ut i kveld og vis Vindbjart hva dere kan, sa han.

Søgne-herrene vant kampen 4-0.

- Seniorlagene gir de yngre spillerne noe å strekke seg etter, mener styret i Søgne FK. Nå starter en lang vei for å få klubben til å blomstre i alle ledd, fra de yngste til de eldste spillerne. (Foto: Nicolai Prebensen, arkiv)
Annonse

Publiseringsløsning levert av UENO      Om personvern på www.n247.no