-Det holdes utstillingsåpning på Søgne gamle prestegård søndag 14. oktober klokken 14.00, skriver, Marit Gjertsen (innfelt) i denne pressemeldingen. Verket er av Tormod Robstad. (Foto: Pressebilde)

TING/ROM med tre Kristiansandskunstnere

  Nicolai Prebensen
  10. okt. 2018
  12:36
- Søgne Kunstlag og Kultursenteret Søgne gamle prestegård har gleden av å presentere utstillingen TING / ROM med de tre Kristiansands kunstnerne Tormod Ropstad, Erlend Evensen og Jørgen Aurebekk, skriver pressekontakt Marit Gjertsen i en pressemelding sendt ut onsdag.

I pressemeldingen skriver hun videre;
«Utstillingsåpning på Søgne gamle prestegård søndag 14. oktober klokken 14.00. Musikk ved Tormod Robstad og Vidar Bø. Randi Wandrup presenterer kunstnerne.

Til utstillingen TING/ROM har Tormod Ropstad har invitert med seg to unge kunstnere. Erlend Evensen har hatt en rekke utstillinger, mens Jørgen Aurebekk stiller ut for først gang.

Ropstad maler de «ubetydelige tingene» som lysbrytere, kraner, containere mens Evensen og Aurebekk dykker ned i ulike rom i skogen, havet, det indreliv, derav tittelen TING/ROM.

Tormod Ropstad (f. 1952) er født og oppvokst i Kristiansand. Ropstad er utdannet ved Bergens Kunsthåndverkskole og Vestlandets Kunstakademi. Han har også vært gjestestudent ved Staatliche Kunstakademie i Düsseldorf.

Utdrag av tekst skrevet av Mariam Kristensen: Det ubetydelige

I maleri etter maleri tar Tormod Ropstad for seg maskiner, bruksgjenstander som ellers ikke har noe plass i livene våre. De ubetydeligste ting som plastkanner, containere, lysbrytere og frakoblede maskindeler løftes ut av den virkelige verdenen og plasseres foran oss som på en scene, i maleriet. Med presise penselstrøk tilføres tingene liv. 

Artikkelen fortsetter under annonsen.
Annonse

Ropstads motivkrets kan minne om det den franske poeten Francis Ponge kalte «den stumme verden», en verden av ting som ikke kan kommunisere, men som Ponge mente hadde en egen virkelighet. «Så snart et objekt er blitt vår styrelse og vedgår oss, har vårt blikk også omringet det, skjelnet det ut fra omgivelsene» kanner, containerne og maskiner er skjelnet ut fra omgivelsene av en kunstner som deretter har fordypet seg i studiet av tingenes vesen i en årrekke. 

Erlend Evensen (f. 1996) er oppvokst i Kristiansand og har studert ved Det kongelige akademi for billedkunst i Haag, men har nå ett opphold i Praha. Han har tidligere gått i lære hos Tormod Ropstad, og har hatt kunstneriske samtaler med Leonard Richard. Evensen arbeider hovedsakelig med maleri og tegning, men har i løpet av studiene også eksperimentert med trykk, performance og animasjon. Kunstnerisk leker han med blant annet kitsch, kubisme, gotikk og barokk, og også Hieronymus Bosch. Han stilte i fjor ut sin første separatutstilling på Agder kunstsenter.

Jørgen Aurebekk, litt om meg selv. Født i 1979 i Kristiansand. Utdannet teknisk tegner og filosof. Jobber som lærer og frilans illustratør. Jeg har ingen formell kunstutdannelse, men har tegnet så lenge jeg kan huske.

- Jeg tegner mye forskjellig, men i denne utstillingen fokuserer jeg på naturen. Jeg forsøker å formidle ulike sider ved naturen som jeg av en eller annen grunn synes er interessante. Det kan være former og detaljer som utgjør en slags harmoni, eller spesielle motiver som vekker stemninger eller stimulerer fantasien. Jeg arbeider med penn, blyant, kull og akvarell, sier Aurebekk.
Sist oppdatert 12.10.2018 klokken 14:06 av Nicolai Prebensen

Erlend Evensen. (Foto: Pressebilde)

Jørgen Aurebekk. (Foto: Pressebilde)
Annonse

Publiseringsløsning levert av UENO      Om personvern på www.n247.no