Fin anledning til å ta en selfie sammen med samferdselsministeren. (Foto: Nicolai Prebensen)

- Hovedbølet blir på Mjåvann

  Jon Aamodt
  09. okt. 2018
  21:28
Tirsdag ble det symbolske «første spadestikk» på den nye Eurpaveien markert med samferdselsministeren og flere ordførere til stede i tillegg til representanter for entreprenør og utbygger. 


Nå starter alvoret for entreprenøren og allerede i løpet av et par uker forventes stor aktivitet både på Mjåvann og ute langs traseen hvor den nye firefelts motorveien skal bygges.

- Vi skal ta ut hogst, det er noen høyspentledninger vi skal se på, det skal lages tilkomstveier til anleggsområdene og ikke minst skal vi etablere oss med hovedbølet her på Mjåvann, sier avdelingsdirektør i AF Gruppen Erik Frogner til N247. 

Artikkelen fortsetter under annonsen.
Annonse

Landsby med 350 innbyggere
Brakkeområdet på Mjåvann skal etableres helt på toppen av industriområdet. Her kommer det i løpet av kort tid brakker med plass til 8 x 44 mennesker som skal arbeide med å bygge ny vei fra Kristiansand, gjennom Songdalen og Søgne, til Mandal. 

- Trolig vil vi etter hvert ha 600-700 personer sysselsatt her, sier konsernsjef i AF Gruppen Morten Grongstad.

Entreprenøren forventer et vesentlig innrykk av pendlere, noe som er helt normalt ved større anlegg.

- De skal bo godt her og ha det ok for å kunne produsere godt. Kosten på anlegg er det heller ingen som klager på, tilføyer avdelingsdirektøren.

- Over en milliard til lokalt næringsliv
Når norgeshistoriens største veikontrakt realiseres, legges det samtidig igjen store summer i lokalsamfunnet og lederne i AF Gruppen forventer at omkring en tredjedel av kontraktsummen på 4,7 milliarder kroner pluss merverdiavgift vil gå tilbake til lokale aktører, 

- Det er godt over en milliard som på den måten går tilbake til det lokale næringslivet, sier Frogner.

I løpet av de neste ukene skal AF Gruppen begynne å få på plass en lokal organisasjon, og rundt midten av november forventer entreprenøren å være i gang med de første arbeidene ute i felten langs det som skal bli 19 kilometer firefelts motorvei innen oktober 2022. 

Bildet under: Første «spadestikk» er tatt på den nye Europaveien og om kort tid bygges en landsby med plass til 350 mennesker her på toppen av Mjåvann industriområde. (Foto: Jon Aamodt). 

Sist oppdatert 09.10.2018 klokken 21:32 av Jon Aamodt

I bakkant av dette området skal 44x8 brakkeplasser danne landsbyen til anleggsarbeidere under bygging av den nye Europaveien. (Foto: Nicolai Prebensen)
Annonse

Publiseringsløsning levert av UENO      Om personvern på www.n247.no