Helge Reisvoll (H) sier at Høyre håper at også Søgne-ordføreren vil skrive under på oppropet fra kystordførerne om gjeninnføring av 25-meters regelen for teinefiske. (Foto: Nicolai Prebensen, arkiv)

Ordføreroppropet: - Tar opp saken ved første anledning

  Nicolai Prebensen
  09. okt. 2018
  10:35
- Vi vil ta opp denne saken ved første anledning, sier Helge Reisvoll (H) til N247 mandag kveld.

Det var 5. oktober at N247 omtalte et ordføreropprop fra kystordførerne i Aust- og Vest-Agder hvor de ba om gjeninnføring av 25-meters regelen for teinesetting utenom hummersesongen. I tillegg ber ordførerne i oppropet om obligatorisk bommulstråd i alle teiner. Tråden råtner hvis teinene blir stående for lenge i sjøen og fisk og skalldyr vil slippe ut.

Ordførerne ber også om en returordning for gjenfunnet redskap som har vært tapt og har drevet spøkelsesfiske. 

Av samtlige kystkommuner i Agder-fylkene er det kun Søgne-ordfører Astrid Hilde (Ap) som ikke har skrevet under oppropet. Det med begrunnelsen av at hun mottar mange opprop og at teinefiske er en sak hun ikke har nok kunnskap om. Av den grunn har hun ikke skrevet under sammen med de andre kystordførerne.

Mandag skrev Naturvernforbundet i Søgne et brev til Søgne-ordføreren hvor det ble bedt om at hun undertegnet oppropet. 


- Kan for lite
- Dette initiativet her høres imidlertid fint ut, men jeg kan for lite om dette til å mene noe om saken. Som ordfører må jeg stå for det jeg signerer på. Det er derfor ikke forsvarlig per dags dato at jeg støtter dette nå, selv om dette sikkert er både riktig og fint.

- Dersom det kommer et initiativ fra kommunestyret eller formannskapet i denne saken, skal jeg revurdere mitt standpunkt, skrev hun i svaret til Naturvernforbundet.

Artikkelen fortsetter under annonsen.
Annonse

- Ulovlig hummerfiske
- Vi mener at initiativet fra kystordførerne er både riktig og helt på sin plass. Vi vil ta opp denne saken ved første anledning. Det er ingen tvil om at fjerningen av 25-meters regelen kan ha ført til mye ulovlig hummerfiske blant fritidsfiskerne i sommer, og derfor ønsker også vi i Høyre at regelen gjeninnføres sier Reisvoll.

Han sier videre at den første anledningen han ser at denne saken kan taes opp er i plan- og miljøutvalget 24. oktober. 

- Vi tar opp saken i dette møtet og håper at alle politikere er enige i vårt standpunkt, og at også Søgne kommune støtter opp om ordføreroppropet fra de andre kystkommunene. avslutter han.

Søgne-politikere vil gjeninnføre 25-meters regelen for teinefiske. (Foto: Dag Arthur Harbak, arkiv.)
Annonse

Publiseringsløsning levert av UENO      Om personvern på www.n247.no