Jan Erik Lohne forteller at det aldri har vært så ille på Høllebrygga som mandag morgen. Avfall Sør har lovet å rydde opp umiddelbart. (Foto: Nicolai Prebensen)

- Aldri sett maken

  Nicolai Prebensen
  08. okt. 2018
  12:35
Det var et lite vakkert syn som møtte gjengen i Shantyen på Høllebryga mandag formiddag.

- Vi har aldri sett på maken. Det har hopet seg opp søppel her nede tidligere, men ikke på denne måten, forteller Jan Erik Lohne til N247.

Han forteller at de har ringt Avfall Sør, og de skulle ta affære umiddelbart.

- Kun husholdningsavfall
- Dette er en glipp fra vår side. De underjordiske dunkene ble på grunn av en feil ikke tømt der nede denne uken, men vi er på vei nå og vil rydde opp, sier driftssjef i Avfall Sør, John Kleivset til N247 mandag formiddag.

Han understreker at returpunktet nede i Høllen er beregnet på vanlig husholdningsavfall.

Sekker
- Jeg hører at det er mange svarte avfallsekker der nede nå. Anlegget på Høllebrygga er beregnet til vanlige poser slik vi alle har under vasken på kjøkkenet. Oppfordringen er at er det av en eller en annen grunn fullt i et slikt anlegg ber vi kundene om å levere avfallet gratis på våre gjenvinningstasjoner. 

- Å sette fra seg store avfallssekker utenfor dunkene fører til merforsøpling da fugler og dyr får tilgang til avfallet. Da blir det seendes ut som det gjør i Høllen akkurat nå, sier han.

Kommunikasjonsansvarlig i Avfall Sør, Lars Pedersen sier at dette dessverre er et vanlig syn ved enkelte returpunkter. 

- Det er en av grunnene til at vi går bort fra ubemannede returpunkter for plastemballasje og til neste år for glass- og metallemballasje. Mange selskaper har samme utfordringen i hele landet med ubemannede mottak, sier han.

- Avfallspunktet i Høllen er ikke beregnet til å ta i mot store sekker etter større opprydninger. Dunkene skal kun ta vanlige poser, slike som vi alle har under vasken på kjøkkenet, sier driftssjef i Avfall Sør, John Kleivset. (Foto: Nicolai Prebensen)
Annonse

Publiseringsløsning levert av UENO      Om personvern på www.n247.no