Helgen 13. og 14. oktober ventes storinnrykk på Tangvall når Søgne FK igjen skal arrangere Eat Move Sleep. (Foto: Nicolai Prebensen, arkiv)

Nærmere 4.000 store og små til Tangvall neste helg

  Nicolai Prebensen
  06. okt. 2018
  15:45
Søgne er en av kun 37 klubber i landet som er håndplukket av Norges Fotballforbund til å være offisielle Eat Move Sleep-ambassadørklubber. 

- Oppgaven er å formidle viktigheten av en god kombinasjon av riktig kosthold, fysisk aktivitet og søvn til klubbens medlemmer og omgivelser. Nå får klubben inspirasjon og nyttig drahjelp fra NFF, sier Gunnar Engebu i Søgne fotballklubb.

Han er ansvarlig for stormønstringen på Søgne stadion hvor opp mot 180 fotballag spiller Eat Move Sleep turnering neste helg.

3-4.000 mennesker
- Vi venter mellom 3-4.000 mennesker totalt på Tangvall neste helg, og rundt halvparten er voksne som følger barna i tillegg til ledere, dommere og rundt 150 frivillige fra klubben, sier han.

- Som Eat Move Sleep ambassadørklubb, er vi i Søgne FK så heldige å få besøk av Roger Finjord som har vært landslagstrener for kvinnelandslaget, fortsetter han.
 
Artikkelen fortsetter under annonsen
Annonse

Sammen med cirka 20 jentespillere skal den tidligere landslagstreneren vise i praksis hvordan man på en god måte organiserer og gjennomfører treninger ute på feltet.
 
- I tillegg skal Roger holde et foredrag mange ikke vil gå glipp av. Foredraget blir krydret med fotballfaglige tips og råd, og ikke minst om hvordan trenere kan lære spillere om viktigheten av et sunt og godt kosthold, god søvn og nok fysisk aktivitet.
 
- Med den erfaringen Roger har vet han definitivt hva han snakker om. Her blir det mye å lære, sier Engebu.

- Bidra til bedre folkehelse
- Helsemyndighetene er bekymret for folkehelsa, og særlig for utviklingen blant barn og unge. Som Norges største særforbund ønsker nå Norges Fotballforbund, sammen med sin hovedsamarbeidspartner BAMA, å bidra til å bedre folkehelsa gjennom konseptet Eat Move Sleep, skrev Norges Fotballforbund i en pressemelding da Søgne FK og IK Gimletroll i januar ble tildelt ambassadørtittelen.

- Både Gimletroll og Søgne er motiverte og engasjerte klubber som er opptatt av sunne verdier. Vi er imponert over innsatsen som de gjorde for å formidle Eat Move Sleep-budskapet til spillere, foreldre og nærmiljø i 2017, sa NFFs generalsekretær Pål Bjerketvedt.

Eat Move Sleep skal hjelpe både små og store
I følge helsemyndighetene beveger vi oss generelt sett ikke nok, vi spiser for lite frukt og grønt, fisk og grove kornprodukter, mens vi fortsatt får i oss for mye sukker, salt og mettet fett. I tillegg sover ungdom mye mindre enn anbefalt, samtidig som en av fire voksne sliter med søvnproblemer.

Artikkelen fortsetter under bildet.
Mye jubel og glede på Søgne stadion neste helg. Bildet er fra en tidligere turnering. (Foto: Nicolai Prebensen, arkiv).

- Med Eat Move Sleep skal våre ambassadørklubber formidle kunnskap, inspirasjon og holdninger som vi vet både barn, unge og voksne vil ha glede av. Ikke bare på idrettsbanen, men også på alle andre arenaer som skole, jobb og fritid der man også er avhengig av overskudd, konsentrasjon og godt humør, sa Bjerketvedt vidre.

Spennende år
- Det forplikter å være en ambassadørklubb. De skal være foregangsklubber og sørge for å formidle Eat Move Sleep-verdiene gjennom hele året. Blant annet skal de motivere til å gå og sykle til og fra trening og kamper, at spillerne får i seg sunn mat og drikke før og etter aktivitet, og at man praktiserer skjermfritt soverom. Kiosker og utsalgssteder vil også få en sunnere profil, sa NFFs generalsekretær i pressemeldingen.

- I tillegg skal alle ambassadørklubbene arrangere en egen Eat Move Sleep Cup, der spillere og tilskuere blant annet vil lære mer om hvor viktig det er å ha et sunt og godt kosthold, og få nok fysisk aktivitet og søvn, avsluttet Bjerketvedt.

Gunnar Engebu i Søgne FK er arrangementsansvarlig. Med seg har han rundt 150 frivillige for å få cupen til å fungere som den skal. (Foto: Nicolai Prebensen, arkiv)

Eat Move Sleep cup er for jenter og gutter fra seks til 12 år. (Foto: Nicolai Prebensen, arkiv)
Annonse

Publiseringsløsning levert av UENO      Om personvern på www.n247.no