De gamle langbyggene på Søgne videregående skole er snart historie. Nå starter byggingen av nye Søgne vgs, noe rektor Kari Brunvatne Kleivset synes er både vemodig og kjempegøy. (Foto: Nicolai Prebensen)

- Vemodig, men sykt gøy

  Nicolai Prebensen
  15. sept. 2018
  20:23
- Nå er vi endelig i gang med opprustningen av nye Søgne videregående skole. Det er veldig vemodig, men sykt gøy samtidig, sier rektor Kari Brunvatne Kleivset ved skolen fredag ettermiddag.

Mellom regnbygene tar hun N247 med på en rundtur på anleggsområdet som akkurat nå ser mer ut som et område som er truffet av noe som kom hardt og fort. Det ene langbygget lengst øst på skolen er totalt fjernet, nå står det neste langbygget for tur.

Roy Magne Jensen har vært «gårdsgutt» ved skolen siden 1974 og snakker også om en blanding av vemodighet og glede.

- Kontoret forsvant
- Akkurat i det øyeblikket de «tok» kontoret mitt, følte jeg sterkt på at det var en litt tung stund. Jeg har tross alt vært der i 44 år så jeg hadde vel lov til å føle på det litt akkurat der og da. Nå ser jeg fremover og gleder meg noe vannvittig til det nye anlegget står klart, sier han.

Artikkelen fortsetter under bildet.
«Gårdsgutt» siden 1974: Roy Magne Jensen følte litt på det da kontoret hans siden 1974 falt for gravemaskinene for kort tid siden. Her sammen med rektor Kari Brunvatne Kleivset. (Foto: Nicolai Prebensen).

- Vi skal bygge for 47 millioner kroner, inklusive moms. Trekker vi fra momsen snakker vi om en nybygging og rehabilitering til 35,5 millioner kroner fortsetter Brunvatne Kleivset.

Gartneriet står også for tur, og rektoren forteller at alle byggesøknader er sendt kommunen og der har de lovet å behandle søknadene så fort som mulig.

November
- De byr på seg selv byggesaksavdelingen, og har lovet oss at behandlingen skal gå så fort som overhodet mulig. De fortjener skryt den gjengen der, sier hun og legger til at håpet er at nybyggingen kan begynne en gang i november på senhøsten.

- Skole bygger skole
- I tillegg til innleide firmaer er Tangen videregående skole tungt inne. Alle tre trinnene på byggfag er allerede i gang med å bygge nytt naturbruksverksted med to avdelinger, traktorgarasje og skogbruksverksted. I tillegg skal murere, rørleggere og flere elever i andre håndverksfag inn i byggingen. Så her snakker vi om at skole bygger skole, sier hun.

Rektoren håper at det meste står klart innen skolestart neste år.

Gartneriet
- Planen er at alt skal står klart til mai 2019, men vi ser at vi får forsinkelser. Mest spente er vi på gartneriet, og får vi ikke det ferdig innen skolestart neste høst, havner vi litt i knipe. Elevene kommer jo, men skulle det skje får vi finne løsninger for å dekke undervisningsbehovet på en annen måte. Uansett skal alt være ferdig innen utgangen av 2019. Bygningene oppe ved dagens fjøs er der jo, og de kan eventuelt utnyttes til praktisk undervisning. Når den tid kommer er jo dyrene flyttet ned hit, sier hun.

Artikkelen fortsetter under bildet.
Rektor Kari Brunvatne Kleivset ved det som en gang var verksted og undervisningsbygg ved Søgne videregående skole. Snart starter byggingen av nye bygg på samme sted. (Foto: Nicolai Prebensen).

Brunvatne Kleivset forteller videre at skolen har et sterkt ønske om å bli en skole for innbyggerne i bygda.

Grønt kompetansesenter
- Vi ønsker å bli et grønt kompetansesenter hvor publikum kan søke råd. Vi har jo en viss kontakt med innbyggerne nå, men vi vil gjøre vårt for å få adskillig tettere kontakt med alle som vil lære noe om naturbruk og økologisk jordbruk. Vi bygger opp kompetanse på sistnevnte hver eneste dag, og vil ved nyåpning kunne bidra enda mere til interesserte enn det vi gjør i dag.

- I alt ser vi nå lyst på fremtiden for skolen, og nå som prosessen er skikkelig i gang, er det hele vemodig, men sykt gøy, avslutter rektor Kari Brunvatne Kleivset.

Her kan du laste ned den helt ferske situasjonsplanen for skolen på Søgnetunet.

Bildet under:Det ene langbygget på Søgne vgs er nå jevnet med jorden. Snart kommer et nytt. (Foto: Nicolai Prebensen).
Sist oppdatert 15.09.2018 klokken 20:34 av Nicolai Prebensen

Elever fra Tangen videregående skole var fredag i full gang med å bygge det nye naturbruksverkstedet. Tre dager i uken er det "fullt" av elever fra Tangen vgs som er med på å bygge ny skole i Søgne. (Foto: Nicolai Prebensen)

Den helt ferske situasjonsplanen for dagens videregående skole i Søgne. (Foto: TEAL landskap)
Annonse

Publiseringsløsning levert av UENO      Om personvern på www.n247.no