Norsk Maritimt Museum, Agderfylkenes prosjekt "Uthavner i verdensklasse og Søgne Dykkerklubb inviterer til dialogmøte på Skolehuset i Ny-Hellesund lørdag 22. september. (Foto: Christian Skauge/Dykkefoto.no)

Inviterer til møte om dykkerturisme

  Nicolai Prebensen
  14. sept. 2018
  14:41
Norsk Maritimt Museum, Agderfylkenes prosjekt «Uthavner i verdenklasse» og Søgne Dykkerklubb inviterer til møte om utvikling av dykkerturisme i Agders uthavner.

Møtet skal finne sted i Skolehuset i Ny-Hellesund lørdag 22. september klokken 12.00-14.00.

- Sportsdykking er en mulig innfallsvinkel til verdiskapning i uthavnene. Flere tusen sportsdykkere besøker Norge årlig for å utøve sin fritidssyssel. I tillegg reiser mange norske dykkere langt fra sine hjemtrakter for nye dykkeopplevelser.

Artikkelen fortsetter under annonsen.
Annonse

- Åpne dialog
- Kulturminneforvaltningen ønsker derfor å åpne en dialog om hvordan en bærekraftig og økonomisk lønnsom dykketurisme kan utvikles med utgangspunkt i opplevelsesverdiene i og rundt uthavnene. Dialogen vil berøre overordnede problemstillinger, så vel som konkrete forslag til lokaliteter og skipsvrak som kan tilrettelegges og har potensial til å gi spennende opplevelse, skriver Norsk Maritimt Museum i en pressemelding torsdag.

Steinar Monsen i Søgne Dykkerklubb sier at dette er et dialogmøte om mulighetene for etablering av dykketurisme knyttet til kulturminner under vann ved uthavnene i Agder. 

- Marinarkeologisk dykk
- Vi håper mange har lyst til å komme og bidra i diskusjonene. Dette vil også være en fin anledning til å få seg et marinarkeologisk dykk i Ny-Hellesund, sammen med Søgne dykkerklubb, for de som måtte ønske.

Påmelding skal skje ved å sende en epost til fellespost@marmuseum.no, med emneord «dialogmøte Ny-Hellesund».

- Det vil være begrenset antall plasser og deltakere kan bli hentet i båt i Høllen etter avtale, skriver museet i pressemeldingen.

- Dette vil også være en fin anledning til å få seg et marinarkeologisk dykk i Ny-Hellesund, sammen med Søgne dykkerklubb, for de som måtte ønske det, sier Steinar Monsen i Søgne Dykkerklubb. (Foto: Nicolai Prebensen, arkiv)
Annonse

Publiseringsløsning levert av UENO      Om personvern på www.n247.no