Jon Fjeld, Edvard Repstad, Stig Trydal og Terje Ø. Pettersen møtte N247 på Søgne stadion torsdag kveld. Alle representerer idretten og frivilligheten i Søgne. (Foto: Nicolai Prebensen)

Skolesenteret: - Idretten blir trampet på

  Nicolai Prebensen
  13. sept. 2018
  22:29
- Vi satt alle til langt over midnatt onsdag kveld etter at N247 hadde lagt ut detaljreguleringen for skolesenteret på Tangvall. Hele planforslaget dreier seg om skole og de aktivitetene en skole skal inneholde. Idretten føler seg forbigått og trampet på, sa medlemmene i Søgne Idrettsråd da N247 møtte dem på Søgne stadion sent torsdag kveld.


- Jeg har drevet med idrett som utøvende og frivillig i snart 40 år, nå vet jeg ikke om jeg orker mer, sa Edvard Repstad i rådet.

Frivilligheten
- Dette dreier seg om at frivillige i bygda holder 6-900 barn og ungdom unna gata hver dag på idrettsanlegget her på Tangvall. Detaljreguleringen for skolesenteret på Tangvall tar bort anlegg, og vi må redusere dersom denne planen går gjennom, fortsatte han.

Repstad og Jon Fjeld, sier videre at de har sent innspill og nye innspill til planene, men de er tydeligvis ikke hørt.

Artikkelen fortsetter under annonsen.
Annonse

- Vi ble lovet at vi skulle få være med på prosessen, det har vi stort sett ikke vært. Plutselig ligger planen der til førstegangsbehandling, og det er svært nær et vedtak, sa de.

Trekke lag
- Vi må trekke lag hvis dette blir en realitet. Planene viser at vi mister netto areal til fotballen, og ser du på det økende antallet elever i barne- og ungdomsskolen vet vi at vi får mange nye medlemmer etterhvert, sier Stig Trydal og Terje Ø. Pettersen i Søgne Fotballklubb.

I et brev til Søgne kommune og Kulturdepartementet skriver Jon Fjeld at den reguleringsplanen som legges frem ikke på noen måte er tilfredsstillende for de behov idretten har.

Artikkelen fortsetter under bildet.
- Idretten i bygda kan bli rasert dersom disse planene går gjennom, sier Søgne Idrettsråd torsdag kveld. (Foto: Roar Tolfsen, arkiv).

- Alt er dårligere enn de anleggene som finnes i dag. Derfor ber jeg om at det opplyses om at idretten ikke har vært en del av planleggingen og at idretten ikke på noen måte kan akseptere de løsninger som legges frem. skriver han videre.

Hva nå?
- Vi skal på gruppemøter med samtlige partier mandag. Plan- og miljøutvalget skal behandle denne saken allerede førstkommende onsdag, og vi vil nok en gang prøve å legge vekt på de viktige sakene i denne uhyre viktige planen som nå legges frem. Vi holder egentlig på å gi opp, men vi får puste i noen timer, så er vi klare for å «gå i krigen» igjen. Det er trist at vi må kjempe slik for ungdommen, og det frivillige arbeidet i bygda, avslutter de.

Hele Doorway-banen forsvinner i følge detaljreguleringen for nytt skolesenter på Tangvall. I stedet foreslås det å bygge en 7-er bane på nordsiden av dagens E39 trasé. (Foto: Nicolai Prebensen, arkiv)
Annonse

Publiseringsløsning levert av UENO      Om personvern på www.n247.no