Elgoksen på Lohne er nå felt. - Den ble litt mannevond etterhvert, sier jeger Rolf Tag i Kjelland og Lohne jaktlag. (Foto: Nicolai Prebensen, arkiv)

Elgen på Lohne er felt

  Nicolai Prebensen
  13. sept. 2018
  18:48
For nøyaktig en måned siden fotograferte N247s fotograf denne elgoksen på Lohne. Da hadde den vært i området i rundt en uke, og siden har den hatt tilhold der. 


- Den hadde på denne tiden utviklet seg til å bli litt mannevond, og folk måtte løpe unna for å bli kvitt den. I tillegg har den krysset Lohneveien farlig nær biler flere ganger. Vi innså nå at vi måtte søke kommunen om å få felle den før elgjakta begynte. 

Rask prosess
- Tirsdag i forrige uke søkte vi om fellingstillatelse og allerede onsdag var dette ordnet. Torsdag gikk vi ut, fant oksen og den falt momentant etter ett skudd, forteller Rolf Tag i Kjelland og Lohne jaktlag.

Han sier videre at saksbehandlingstiden i kommunen var imponerende kort og at mange på Lohne nå er glad for at elgoksen er borte.

- Oksen veide rundt 270 kilo og hadde en slaktevekt på 136 kilo som nå er fordelt innad i jaktlaget. Dermed er elgjakta over for vår del. Vi hadde en kvote på en elg, og det er greit, avslutter Rolf Tag som stod for fellingen med ett velrettet skudd.
Sist oppdatert 14.09.2018 klokken 11:38 av Nicolai Prebensen

Det var Rolf Tag som felte elgoksen på Lohne etter at den hadde oppholdt seg nær folk i over en måneds tid. (Foto: Nicolai Prebensen, arkiv)
Annonse

Publiseringsløsning levert av UENO      Om personvern på www.n247.no