Tidligere gruppeleder i Songdalen Senterparti er blant de mer profilerte kandidatene på Høyres listeforslag til bystyret i Nye Kristiansand. (Foto: Arkiv: Jon Aamodt)

Eriksen og Aasen kandidater til Høyres gruppe i nytt bystyre

  Jon Aamodt
  13. sept. 2018
  14:28
Kristiansand Høyre har torsdag sendt ut en pressemelding med partiets kandidater til det første bystyret i Nye Kristiansand kommune. Samtlige av dagens folkevalgte i de tre kommunene har ønsket å fortsatt være med å utforme den nye storkommunen. Nominasjonskomiteen understreker at det samtidig er viktig med nye kandidater som kan tilføre ny erfaring og nye impulser i det politiske arbeidet. På det uprioriterte listeforslaget som nå er sendt medlemmene, er det ført opp 30 navn som er nye i forhold til dagens kommunestyregrupper. 

Blant de mer profilerte nye navn finner vi:
  • Anita Dietrichsson, adm.dir. i Næringsforeningen
  • Harald E. Andersen, tidl. direktør i Kvadraturforeningen
  • Aase Marte Horrigmo, tidl. rådgiver for ordføreren, og nå statssekretær i Næringsdepartementet
  • Josef Salomonsen, arbeider med kunnskapsformidling i IMDI
  • Terje Pettersen fra Søgne. Kjent og aktiv i Søgnes næringsliv og som sauebonde
  • Kjetil Aasen, tidl. gruppeleder for SP i Songdalen.  Nå stiller han som kandidat for Høyre.
- Det er viktig for komiteens arbeid å få en god balanse på lista, sånn at alle tre kommuner vil føle seg godt representert skriver nominasjonskomiteen. 

Fra Senterpartiet til Høyre
Den tidligere gruppelederen i Songdalen Senterparti, Kjetil Aasen er blant kandidatene nominasjonskomiteen nevner spesielt. Aasen som for kort tid siden meldte seg ut av Senterpartiet etter 30 års medlemskap, sier til N247 at han har takket ja til å være kandidat for Høyre i den nye storkommunen. 

-  Jeg ble spurt om å stå på Høyres liste i Nye Kristiansand da det ble klart at jeg meldte meg ut av Senterpartiet, sier Kjetil Aasen til N247. 

Han sier videre at han har brukt lang tid  og tenkt seg nøye om før han tok det endelige valget om å fortsette med politikk i storkommunen. 

- I Senterpartiet i Songdalen har jeg fulgt en pragmatisk linje, men har aldri lagt skjul på at jeg tilhører høyresiden i partiet og at jeg ikke har vært komfortabel med partiets samarbeid med venstresiden på nasjonalt nivå. Alt styret med snakk om omkamper i kommunesammenslåingen har heller ikke vært min stil, sier Aasen.

- Ikke stort sprang
Et moderat Høyre i Kristiansand som har ført en politikk han langt på vei er enig i, gjør at spranget ikke synes veldig stort for den tidligere gruppelederen i Songdalen. 

- Jeg tror det kan bli artig å være med i politikken når vi skal ta fatt i en helt ny storkommune, avslutter Aasen.

Av kjente navn eller fra Søgne og Songdalen på listeforslaget finner vi blant andre Steffen Aarhus, Otto Eriksen (forsidebildet samt bildet t.v.), Terje Pettersen (se egen sak), og Jan Tore Weire.

Medlemmene i Høyre har nå frist til 19. september med å gi tilbakemeldinger til nominasjonskomiteen. Kort tid etter vil komiteens forslag til ordførerkandidat og de neste tre fil fire plassene på lista bli offentliggjort. 
Sist oppdatert 13.09.2018 klokken 22:10 av Jon Aamodt

Nåværende gruppeleder i Søgne Høyre. tom Løchen og tidligere lokallagsleder Øyvind Lørentzen er kandidater til Kristiansand bystyre. (Foto: Jon Aamodt, arkiv)

Ida Grødum sitter i dag i formannskapet i Songdalen og ønsker å fortsette i politikken inn i den nye storkommunen. (Foto: Arkiv: Jon Aamodt)
Annonse

Publiseringsløsning levert av UENO      Om personvern på www.n247.no