Helge og Roar Berge på Langenesbrygga hvor de startet drivstoffsalg sommeren 2015. (Foto: Nicolai Prebensen)

Doblet drivstoffsalget: - Helt væravhengig

  Nicolai Prebensen
  12. sept. 2018
  13:58
I juli 2015 åpnet Sjøfrakt Sør AS en helt ny pumpestasjon med salg av diesel og blyfri 95 oktan bensin på Langenesbrygga. Da var det mange år siden den gamle stasjonen på brygga ble lagt ned og Helge og Roar Berge mente det da var på høy tid at også østsiden av bygda fikk sin egen pumpestasjon igjen.


- I år er det tredje driftsåret og det har vært spennende å følge utviklingen. Det litt sære er at vi ser på værmeldingen og bestiller drivstoff ut i fra den. Meldes det regn til helgen er det liten vits å fylle opp de to tankene på 9.000 liter hver. Meldes det godvær er det bare å bestille oppfylling, sier de.

200.000 liter
- Årets sommer var i motsetning til fjorårets vannvittig bra og vi hadde i de fire fellesferieukene mer enn nok med å holde tritt med båtfolket. Tre ganger i uka hadde vi tankbil og vi doblet antall liter solgt i forhold til 2017 sesongen. Hele 200.000 liter drivstoff er solgt til nå i år, og det kan vi ikke si annet til enn å si oss fornøyd med, sier Berge-brødrene videre.

Artikkelen fortsetter under annonsen.
Annonse

De mener at nærheten til småbåtleia, det faktum at det begynner å bli kjent utenfor bygda at det finnes en stasjon på Langenes, og selvfølgelig årets sommer er hovedårsaken til den kraftige økningen.

- Vi er helt væravhengige i denne bransjen og i år var det jo en enorm flott sommer. Resten av året er det naturligvis mindre trafikk her på brygga, men det kommer jo en ny topp nå i forbindelse med hummerfisket i oktober, sier de.

De to lufter også forsiktig muligheten for en noe større brygge eller en flytebrygge i tillegg, men de vil ikke bygge ut til det som kan kalles en marina.

Artikkelen fortsetter under bildet.
Én pumpe, 200.000 liter driftstoff. Roar og Helge Berge er fornøyd med dobling av salget i forhold til sesongen 2017. De takker årets sommer for den formidable økningen. (Foto: Nicolai Prebensen).

- Nei, vi kommer ikke til å selge is og matvarer i forblindelse med pumpestasjonen. For det første har vi ikke tid til det, vi driver jo selskapet og jobber der. Stasjonen er selvdrivende, og det eneste vi må gjøre er å sørge for at det er drivstoff i tankene. Det kan vi sjekke digitalt. For det andre har vi jo marina-tilbudet i Høllen i dag. Det får Vidar holde på med. Vi selger jo smøremidler på dagtid, og i tillegg har vi en brusautomat ved siden av pumpa, det får holde, sier de to lattermildt. Berge-brødrene som er to av tre hovedaksjonærer i Sjøfrakt Sør AS.

Bildet er fra 2015, tatt en uke etter at drivstoffpumpa på Langenesbrygga var operativ for båtfolket. (Foto: Endre Ottem, arkiv)
Annonse

Publiseringsløsning levert av UENO      Om personvern på www.n247.no