Torkel Riseth har ansvaret for dekkene som passer bedre på større kjøretøy enn på personbiler. (Foto: Jon Aamodt)

Mjåvann dekksenter åpnet

  Jon Aamodt
  11. sept. 2018
  19:49
- Nå er vi igang. Vi åpnet opp dørene nå i september og utstyr og haugevis av dekk er på plass. Det ruller inn med nye dekk hver dag nå, sier Rolf Presterud, nestoren i det nye dekksenteret helt på toppen av Mjåvann industriområde. 

Selv om selskapet Mjåvann Dekksenter er en nykommer, er det folk med lang erfaring fra dekkbransjen som skal drifte den nyetablerte virksomheten i Songdalen, helt på grensen til Kristiansand. Rundt 70 års erfaring skal være samlet innenfor veggene, ifølge Presterud. 

Skal betjene alt fra personbiler til anleggsmaskiner
- Med all virksomheten som foregår både her på Mjåvann og ellers i distriktet rundt, mener vi det er behov for et tilbud som er rettet både mot privatbilister og ikke minst mot nærings- og anleggsvirksomhet. Her har vi dekk til alt fra trillebår til lastebiler og store anleggsmaskiner. For næringskundene våre har vi også 24 timers beredskap og egen servicebil til disposisjon, fortsetter dekkforhandleren. 

Artikkelen fortsetter under annonsen.
Annonse

I oppstarten er de fem ansatte og legger opp til å ta inn tre sesongarbeidere høst og vår når mesteparten av bilparken skal klargjøres for sommer- eller vinterføre. I de store lagerhallene bak og over verkstedet ligger dekk i alle størrelser lagret, og her finner vi også bedriftens dekkhotell. 

- Dekkhotellet er en viktig del av virksomheten. Alle som er avhengige av bilen enten det er privat eller i næringsvirksomhet, vet at tid er penger og ønsker smidighet når fire dekk skal byttes. Vi vil derfor legge opp til timebestilling ved dekkskifte med minst mulig ventetid for kundene, sier Alec Webb som er medeier og ansvarlig for personbilmarkedet på dekksenteret. 

Artikkelen fortsetter under bildet.
Her dag rulles nye dekk inn i det nye lokalet til Mjåvann dekksenter. Alec Webb holder orden i dekklageret til personbilavdelingen. (Foto: Jon Aamodt). 

- Klar for vintersesong
- Nå er vi jo på rask vei mot en ny vintersesong og nærmer oss tiden for å legge om til vinterdekk, og vi er klar til å ta vår del av dette markedet, tilføyer Presterud.

I god selgerstil legger han til at Mjåvann dekksenter skal levere anerkjente produkter til konkurransedyktige betingelser. 

- Og alle som holder til på denne siden av byen slipper jo bompengene da, avslutter dekkfolkene med et stor smil. 
Sist oppdatert 11.09.2018 klokken 20:29 av Nicolai Prebensen

Mjåvann dekksenter holdet til helt på toppen av Mjåvann industriområde. (Foto: Jon Aamodt)

Det er disse fem som til daglig blir å finne på Mjåvann Dekksenter. Fra venstre: Rolf Presterud, Alec Webb, Donatas Mecislauskas, Torkel Riseth og Preben Solbakken. (Foto: Jon Aamodt)
Annonse

Publiseringsløsning levert av UENO      Om personvern på www.n247.no