Romsvigas historie på fem minutter (2014)

Romsviga førstkommende søndag: Kulturminnedagene 2018, «Typisk norsk – ikke bare norsk»

  Nicolai Prebensen
  11. sept. 2018
  12:51
Kulturminnedagene arrangeres i Norge for 25. året på rad 8.-16. september 2018. 

- Årets Kulturminnedager inngår som en del av det europeiske kulturarvåret 2018, der formålet er å feire den mangfoldige europeiske kulturarven, vise at kulturen ikke er statisk og at vi deler en felles historie og identitet. Tema for årets Kulturminnedager og Kulturarvåret er derfor «Typisk norsk – ikke bare norsk», sier Torunn Kristiansen i Romsvigas venner.

Inspirasjon
- Tematikken er ment som inspirasjon for kulturminnedagsarrangører over hele landet og kan være med på å sette søkelyset på hva som definerer den norske og den lokale kulturarven. Hva er norsk og hvordan har lokalsamfunnet blitt påvirket i møte med verden, folk og andre kulturer? «Her kan man forme et kulturminnedagsprogram rundt for eksempel identitet, samferdsel, handel, reise, matkultur, tro og tradisjonshåndverk. I de ulike fylkene er dette et samarbeid mellom lokale lag, foreninger, kommune og museum, skriver fortidsminneforeningen på egne nettsider.

8. året
- For 8 år på rad finner Kulturminnedagen sted førstkommende søndag 16. sept.
i Romsviga. Søgne er så heldig å ha et av de mest autentiske og best bevarte Kystbruk i Vest-Agder. Stedet er fra ca. 1650.  Programmet starter klokken 11.00 med guidet tur til Romsvig Vardehei. Kåseri blir klokken 13.15 og ellers blir det aktiviteter for store og små med livet i fjæra og grilling av fiskefangst, forteller Torunn Kristensen som ønsker alle hjertelig velkommen til gården i Romsviga.

Førstkommende søndag arrangeres Kulturminnedagen i Romsviga for 8. året på rad. (Foto: Privat)
Annonse

Publiseringsløsning levert av UENO      Om personvern på www.n247.no