Elin Brunvatne, Ella Berge og Camilla Tolfsen med det første "lasset" av brukte BHer som skal henges godt synlig langs Langenesveien hjemme på gården Sebbetåa. (Foto: Nicolai Prebensen)

Ella vil «fylle» Sebbetåa med BHer

  Nicolai Prebensen
  11. sept. 2018
  15:51
- Vi vil synliggjøre brystkreftproblematikken, og kvelden før 1. oktober vil vi henge opp de BHene vi klarer å samle inn ved bringebærbuskene på gården på Sebbetåa, sier Ella Berge til N247 mandag ettermiddag.

- Målet med Rosa sløyfe-aksjonen er å vise solidaritet med brystkreftrammede, spre informasjon og øke kunnskapen om brystkreft, samt å støtte brystkreftforskning. Rosa sløyfe-aksjonen er en internasjonal folkebevegelse. I Norge står Brystkreftforeningen og Kreftforeningen sammen om aksjonen, skriver Kreftforeningen på sine nettsider.

Brukte BHer
Kjennemerket til aksjonen er den rosa sløyfen. Dette kjennemerket brukes i alle land som arrangerer aksjonen. I de senere årene har det også dukket opp markeringer ved at det samles inn brukte BHer og disse synliggjøres på forskjellige måter. Det er dette Elin Brunvatne, Ella Berge og Camilla Tolfsen på Elma Trikotasje og Manufaktur på Lunde nå vil gjøre.

- Jeg har allerede fått inn en pose med brukte BHer, men jeg tror det sitter litt langt inne for noen å levere fra seg dette klesplagget. De som kommer inn virker litt brydd, men det skal de slett ikke føle, sier Tolfsen som understreker at det ikke settes navn på BHene.

På butikken på Lunde selger hun også lodd for Kreftforeningen og hun forteller om mange fine premier i lotteriet.

Loddsalg
- Ja, det er mange fine premier og jeg har allerede solgt flere bøker. Kreft er noe som berører alle, og det er med stor glede at jeg selger lodd og tar i mot brukte BHer her i butikken, sier hun videre og viser frem en bærepose full av nevnte plagg.

- Jeg må ha inn BHene en uke før 30. september, sier Ella Berge.

Hun har planer om å farge dem rosa innen de henges opp på gården og må derfor ha litt tid på seg.

Artikkelen fortsetter under bildet.
Elin Brunvatne, Ella Berge og Camilla Tolfsen med de første BHene som skal farges og henges opp på gården på Sebbetåa 30. september, dagen før «Rosa Sløyfe måneden» oktober. (Foto: Nicolai Prebensen).

- Vi farger alle sammen, så får det bli den fargen det blir. Uansett blir det synlig, sier hun og legger til at hun tar i mot BHer på gården og hun vil helst ha mange, svært mange.

- Dette er en viktig sak og jo flere vi får hengt opp desto tydeligere blir markeringen. De som ikke ønsker å levere personlig kan bare putte dem i postkassa ute ved veien, sier hun.

Senskader
- Årets tema er senskader etter brystkreftbehandling. Aksjonen ønsker å øke kunnskapen om senskader etter brystkreftbehandling, forteller Elin Brunvatne som selv er plaget med senskader etter kreftsykdommen hun fikk i 2010.

- Først mistet jeg mannen i kreft samme året, og et halvt år senere fikk jeg brystkreft. Fremdeles plages jeg av store smerter i skjelettet selv om det er nærmere åtte år siden jeg ble syk. Det er derfor jeg har engasjert meg så sterkt i denne saken, sier hun.

Hun har brukt store deler av sensommeren på å gå rundt å tigge premier til loddsalget.

- Dette er noe jeg ikke trivs veldig godt med, og jeg håper at noen har premier som de vil støtte kreftforeningen med, avslutter hun.
Sist oppdatert 11.09.2018 klokken 19:28 av Nicolai Prebensen

Det er her ved bringebærbuskene på Sebbetåa at BHene skal henges opp dagen før 1. oktober. (Foto: Nicolai Prebensen)
Annonse

Publiseringsløsning levert av UENO      Om personvern på www.n247.no