Innsendt
Gjensidige har fått inn nærmere 200 skademeldinger etter styrtregnet fredag ettermiddag. Bildet er fra E39 ved Hellemyr fredag ettermiddag. (Foto: Birgith Rosseland)

Nærmere 200 skader etter styrtregnet

  Nicolai Prebensen
  10. sept. 2018
  13:39
Etter styrtregnet de siste dagene har Gjensidige per klokken 13.00 mandag mottatt nærmere 200 meldinger om skader. Det er meldt saker i flere fylker, men flest skader kommer fra området rundt Kristiansand og Vest-Agder. 

- De aller fleste skadene skyldes vann som har trengt inn i bygninger og kjellere, sier Arne Voll, kommunikasjonssjef i Gjensidige. Det er også en del hager og uteområder som er skadet. Dessuten har 20-30 biler fått seg en skyllebøtte.  

Avtagende
Pågangen fra kunder er avtagende, men Gjensidige forventer likevel at det vil bli meldt flere skader de nærmeste timene og dagene.

- Vann som trenger inn i kjellere gjør ofte stor skade. Erfaringer viser at det kan koste flere hundre tusen kroner å tilbakeføre boligen til opprinnelig stand. Snittet i meldte saker ligger rundt 60.000 kroner sier Voll.

Det anbefales å melde skader digitalt, det gir den raskeste saksbehandlingen. De som bruker Gjensidiges nettløsninger kan gjennomføre hele bestillingen selv, og oppdraget rutes automatisk til et av saneringsselskapene i nærområdet. På den måten sparer man tid i telefonkøer og man kommer raskere i direkte kontakt med saneringsselskapet. 

Arne Voll, kommunikasjonssjef i Gjensidige. (Foto: Gjensidige)
Annonse

Publiseringsløsning levert av UENO      Om personvern på www.n247.no