E39 Hellemyr fredag ettermiddag. Video: Bjørn Tore Kjær.

Oversvømte og stengte veier etter regnværet

  Jon Aamodt, Nicolai Prebensen, Roar Tolfsen
  07. sept. 2018
  17:24
Oppdatert:
Fylkesvei 107 Vehus (Vennesla) - Stokkeland (Songdalen) er stengt på grunn av flom, melder Statens Vegvesen klokken 23.34 fredag.

Klokken 22.40
Vi avslutter oppdateringen for i kveld. Rapportene fra Kristiansand i dag tyder på at vi her i Søgne og Songdalen har sluppet adskillig billigere fra nedbøren enn de lenger øst for oss har gjort i dag. 

Klokken 21.20: I følge Veitrafikksentralen er E18 på strekningen Oddernestunellen-Baneheitunellen fremdeles stengt. Det samme gjelder riksvei 9 ved Krossen like nord for sentrum av Kristiansand. På E39 er det redusert fremkommelighet ved Fidjane. Det meldes ikke om andre stengte veier i Søgne eller Songdalen. 

Klokken 20.45: Flere fotballkamper som skulle vært spilt i Agder fredag kveld er utsatt grunnet uværet som herjet i ettermiddag og kveld. Herrenes 4. divisjonsoppgjør mot Vigør som skulle ha startet klokken 19.00 er også utsatt til en annen dag. Derfor ingen fotballoppdatering fredag kveld.

Klokken 19.45
- Kom meg frem på motorveien fra Kristiansand til Søgne. Mye vann ved Hellemyr, folk må være forsiktige. Tok meg tre timer fra Lillesand til Søgne, skriver Daniel i en tekstmelding til N247. 

Bildet til venstre: Slik gikk trafikken ved Fidjane fredag kveld. (Foto: Siv Myklebust). Klokken 1915: FV107
- Utsognvegen i Songdalen er ganske oversvømt nå, tror ikke det er lenge til den veien er ufremkommelig, skriver tipser i en melding til N247.

Like før klokken 19.00 melder N247s reporter at det kommer trafikk vestover på E39 mot Brennåsen. Veitrafikksentralen melder om redusert fremkommelighet på strekningen. 

Politiet ber folk holde seg hjemme hvis ikke de må ut. N247 har frem til klokken 18.30 ikke mottatt meldinger om stengte veier i Søgne. Det er i første rekke trafikk mot Søgne østfra som berøres av de problemene som hittil er meldt. Ifølge kommentarer på fvn.no skal det være mulig å kjøre Langenesveien til Søgne, men det er stopp i trafikken over Kuliaveien og svært begrenset fremkommelighet via E39. 

Klokken 18.00, - Ingen vits i å kjøre Kuliaveien, sier Roald Kvamme til N247. 
Han har prøvd å ta denne veien fra Søgne til Kristiansand og sier at ved Bergstøl står trafikken helt stille i begge retninger. 

Artikkelen fortsetter under bildet.
Det pågår arbeid i bakken opp til Nodelandsheia. Fredag kveld strømmer store vannmengder ned gjennom arbeidsområdet, men skal ikke være til hinder for trafikken. (Foto: Roar Tolfsen). 

Klokken 17.23 melder Veitrafikksentralen at også fylkesvei 456 Vågsbygdporten er steng på grunn av flom. 

Det voldsomme regnværet har ført til oversvømmelser og ufremkommelige veier fredag ettermiddag. Vegtrafikksentralen melder at E18 er stengt i vestgående mellom Baneheitunnelen og Oddernestunnelen. Trafikken her dirigeres gjennom Kristiansand sentrum.

Også på E39 ved Fidjane vest for Kristiansand skal det være store problemer med vannet. Ifølge fvn.no er det ikke mulig å passere i vestgående retning og flere biler står bom fast i vannmassene. 

Har du tips eller bilder?
Send på e-post til redaksjonen@n247.no eller til tipstelefonen 991 02 247.

Bildet under: Ved Gjervoldstad i Songdalen er elva i ferd med å gå over breddene fredag kveld. (Foto: Roar Tolfsen). 

Sist oppdatert 07.09.2018 klokken 23:51 av Nicolai Prebensen

E39 vestgående ved Hellemyr fredag ettermiddag. (Foto: Birgith Rosseland)

Solsiden, Nodeland fredag ettermiddag. (Foto: Privat)
Annonse

Publiseringsløsning levert av UENO      Om personvern på www.n247.no