Frode Jensen fra Søgne er kåret til "årets unge fisker" i Norge. (Foto: Nicolai Prebensen, arkiv)

Frode Jensen er "Årets Unge Fisker"

  Nicolai Prebensen
  10. aug. 2018
  17:06
Frode Jensen fra Søgne er kåret til «Årets unge fisker». Jensen fikk prisen overlevert av fiskeriminister Per Sandberg (FrP) i Mandal fredag ettermiddag.

Til Lindesnes avis uttrykker Jensen glede over prisen.

- Dette var moro det. Jeg har holdt på noen år. Årets unge fisker var vel helt på grensen, sa en blid 39-åring til avisen etter utdelingen.

Jensen har jobbet som fisker siden 1997, da han byttet ut kokkeyrket med livet på sjøen.

Han sier videre at han vil rose den nye given distriktet har fått.

Forandringer
- Det har vært fryktelig mange timer uten allverdens lønnsomhet i mange år, men ting forandrer seg. Det er blitt bedre de siste årene. Nymoderne båter, få med seg lokale og flinke folk – det har gitt en positiv effekt.

- Vi har mange gode prosjekter på Sørlandet for tiden; unge fiskere, nybyggingsprosjekter både for Lindesnes, Søgne og Mandal. Det satses godt på unge krefter. Rekruttering lokalt er viktig, og fremtiden for oss alle, sier Jensen til Lindesnes.

Artikkelen fortsetter under bildet.
Den nye tråleren til "Tempofisk AS" som ferdigstilles i løpet av 2019. 

- Ungdommelig pågangsmot
Fiskeriminister Per Sandberg sa blant annet at Frode Frode Jensen har et ungdommelig pågangsmot, har et glødende engasjement for fiskerinæringen på Sørlandet. Han er et levende bevis på at unge fiskere med pågangsmot, investeringsvilje og samarbeidsevne, kan etablere seg i en komplisert næring hvor gjennomsnittsalderen er litt høy.

- Fiskerikarrièren startet med et blandet kystfiskeri helt alene i en 22-fots KB-sjekte. I et forrykende tempo har båthavnen hans blitt større og større, og mer moderne. Hans aller nyeste 115-fots kombinerte fiske- og reketråler ferdigstilles i løpet av neste år, sa ministeren.

Lørdag skal Jensen kjempe om tittelen «Verdens beste rekepiller», en konkurranse han vant i 2017.
Sist oppdatert 10.08.2018 klokken 18:20 av Jon Aamodt

I 2015 kom Tempofisk's nye tråler til Søgne. Neste år utvides flåten med en 35 meter stor tråler. (Foto: Nicolai Prebensen, arkiv)
Annonse

Publiseringsløsning levert av UENO      Om personvern på www.n247.no