Brannsjefene i Agder opphever ilagte restriksjoner på skogsdrift, linjerydding og kantslått. (Foto: Nicolai Prebensen, arkiv)

Totalforbudet mot aktivitet i skog og annen utmark oppheves

  Nicolai Prebensen
  10. aug. 2018
  09:15
I en Twitter-melding fra 110-sentralen i Agder skriver brannsjefene at de siste dagers nedbør, og endring i værtype i nær fremtid, gjør nå at ilagte restriksjoner på skogsdrift, linjerydding og kantslått fra brannvesenet oppheves. 

- Lokale forhold må tas hensyn til når arbeid i skog og annen utmark skal utføres, og tilgjengelig slokkeutstyr må vurderes fortløpende da vi fremdeles har jordsmonn og vegetasjon som er tørt og utsatt. 

- Oppheving av restriksjoner og forbud gjelder jakt og arbeid i skog og annen utmark. Det presiseres at bålforbudet i tidsrommet 15. april til 15. september står som før, og at aktsomhetsplikten til enhver tid er gjeldende. Det er ikke restriksjoner på grilling på egen eiendom, skriver sentralen.

110-sentralen understreker at enhver plikter å vise aktsomhet ved gjennomføring av aktivitet som kan føre til brann.
Sist oppdatert 10.08.2018 klokken 09:15 av Nicolai Prebensen

Faren for skogbrann er ikke lenger like stor som den har vært og 110-sentralen melder på Twitter fredag formiddag at ilagte restriksjoner i skog og utmark er opphevet. (Foto: Nicolai Prebensen, arkiv)
Annonse

Publiseringsløsning levert av UENO      Om personvern på www.n247.no