Pressemelding
Fotballskole i 2014. Dengang ble leder i Søgne FKs fotballakademi bombadert med fotballer fra ivrige unge spillere. (Foto: Nicolai Prebensen, arkiv)

Fotballfeber i Søgne

  Nicolai Prebensen
  09. aug. 2018
  16:55
15.-17. august sparkes fotballskolen i gang hos Søgne FK

Hver sommer samles 70.000 barn fra hele landet samles til tidenes fotballfest når TINE Fotballskole arrangeres. Til Søgne FK har 150 barn meldt seg på skolen som for mange er sommerens høydepunkt.

- I tillegg har vi 16 instruktører og seks voksne på kjøkkenet og i administrasjonen, sier Jarle Olafsen i Søgne FK.

- Vi har alltid mange påmeldte til TINE Fotballskole, og vi vet at mange familier planlegger sine aktiviteter etter når fotballskolen arrangeres. Det er en fantastisk måte å få ungene i aktivitet, og samtidig la unge trenertalenter få prøve seg, fortsetter han.

Allerede før TINE Fotballskole 2018 sparkes i gang, viser tallene at nesten 1,2 millioner barn og unge har deltatt så langt. Fokuset er tredelt: God fotballaktivitet, trygg og god sosial ramme, samt sunt og variert kosthold.

Fokus på kosthold
- TINE ønsker å ta ansvar for barnas helse både gjennom organisert aktivitet, og gjennom å tilby et godt og bredt utvalg av idrettsmat og drikke, sier sponsorsjef i TINE, Ann-Kristin Syversen.

I fjor lanserte TINE blant annet konseptet SMART Idrettsmat, hvor klubbene får tilgang til gode tilbud på et bredt utvalg av varer, til kiosk og arrangementer.

- Vi er vårt samfunnsansvar bevisst, og TINE Fotballskole i samarbeid med de lokale klubbene er på mange måter et flaggskip i å få barn og unge i aktivitet, og samtidig sikre at både utøvere og tilskuere har et godt og bredt tilbud å velge fra, når de har behov for litt påfyll, sier Syversen.

Artikkelen fortsetter under bildet.
Jarle Olafsen og Søgne FK tar 15 august i mot 150 unge fotballspillere på Søgne stadion for å dra igang Tine Fotballskole. (Foto: Nicolai Prebensen, arkiv).

Flere jenter på banen
André Paulsen i Norges Fotballforbund (NFF) er helt enig i at ernæringsbiten skal være enda viktigere i årene som kommer. Han ønsker også å løfte målet om en høyere jenteandel.

- Både NFF og TINE ønsker også i 2018 å løfte frem viktigheten av kost og ernæring. I tillegg ønsker vi å øke andelen jentedeltakere og jentetrenere. Mange av klubbene er godt på vei mot å nå målene om minst 40 prosent jenteandel allerede. Det er vi veldig glade for. Vi ønsker flere jenter som trenere fordi vi vil ha flere jenter/kvinner i trenerrollen. De er veldig gode idoler og rollemodeller for de unge spillerne. Dette fører til bedre rekruttering av jentespillere, sier han.

Landslagsspiller Caroline Graham Hansen har selv gått på TINE Fotballskole. Hun anbefaler gjerne andre jenter å bli med.

- Det var faktisk der det hele startet for meg, sier Graham Hansen.

Har du en keeper i magen?
Uten noen i mål blir det vanskelig å få spilt fotball, derfor har NFF lansert egne treningsøkter spesialtilpasset keepere. Noen av det som blir tatt opp er blant annet når og hvordan man starter med keepertrening, hva man gjør på trening med en eller ti keepere, og hvor ofte og lenge man trener.

- NFF og TINE ønsker bedre aktivitet og flere keepere. Vi har derfor laget noen økter der alle deltakere på TINE Fotballskole kan få teste seg som keeper. La alle få prøve seg som keepere en dag, oppfordrer Paulsen.

Om TINE Fotballskole
TINE Fotballskole er Norges Fotballforbunds offisielle fotballskole og har vært arrangert siden 1998, da TINE inngikk samarbeid med NFF. Sportslig kvalitet, trygge rammer og fokus på kosthold er sentrale stikkord for TINE Fotballskole. Til sammen deltar rundt 70 000 barn på TINE Fotballskole i året, fordelt på 450 arrangementer som varer fra 3-5 dager. Det er klubber som er arrangør, og alle klubber tilsluttet NFF kan søke om å arrangere TINE Fotballskole. NFF leverer innholdet og kvalitetssikrer alle fotballskolene.

Under fotballskolen i 2015 møtte dengang IK-Start spiller Jesper Mathisen opp og ble raskt omsvermet av fans. (Foto: Nicolai Prebensen, arkiv)
Annonse

Publiseringsløsning levert av UENO      Om personvern på www.n247.no